Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Gajser tudi v Nemčiji brez konkurence
MXGP - Nemčija
Gajser tudi v Nemčiji brez konkurence
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
23.06.2019 21:21

Tim Gajser je na deseti letošnji dirki za svetovno prvenstvo v motokrosu v razredu MXGP v Nemčiji zmagal že petič zapored in prednost v skupnem seštevku pred drugouvrščenim Antoniem Cairolijem povečal na 83 točk.

Artur Švarc

Drugi predstavnik v najelitnejšem razredu Klemen Gerčar je znova ostal brez točk. Drugič v tej sezoni se je med dobitnike točk v razredu MX2 uvrstil Jan Pancar. Na dirko evropskega prvenstva v razredu EMX 250 se zaradi okvare motorja v kvalifikacijah ni uvrstil Luka Milec. 

Tim Gajser je dirkaški vikend v nemškem Teutschenthalu začel zelo prepričljivo, saj je bil najhitrejši na treningih in v kvalifikacijah. Na dirki niso nastopili poškodovani Antonio Cairoli, Jeffrey Herlings, Clement Desalle, manjkal je tudi Nemec Max Nagl, ki je na prostem treningu začutil bolečine v poškodovanem kolenu in zato odpovedal nastop.

Danes je slovenski motokrosist po najkrajši liniji suvereno dobil start prve vožnje – pred Seewerjem, Liebrom, Tonusom in Paulinom. Naš šampion je že v prvem krogu pred Seewerjem vodil z razliko treh sekund in pol in nato prednost povečal na pet sekund. V četrtem krogu je Gajser naredil manjšo napako in padel, a se je hitro pobral in še pred Seewerjem nadaljeval vožnjo kot vodilni. V naslednjem krogu je Seewerju z najhitrejšim časom kroga pokazal, kaj zmore, in si spet privozil zadostno prednost za mirno nadaljevanje dirke. Odlično formo je pokazal Francoz Lieber, ki je prehitel Seewerja na drugem mestu, a nato hudo padel in odstopil, kasneje pa ni nastopil niti v drugi vožnji. Tik pred koncem prve vožnje je Seewerja prehitel Tonus in končal kot drugi. Gajser je imel pred Švicarjem v cilju pet sekund prednosti. »Dobro sem startal, nato pa storil napako: ob menjavi linije sem izgubil prednji del motorja in zato končal na tleh. Na srečo Seewer ni uspel priti mimo in sem lahko nato do konca dirke kontroliral vožnjo. Razen padca sem užival v vožnji,« je povedal Gajser.

Gajser tudi v drugo najboljši

Najboljši motokrosist sezone je tudi v drugo najbolje startal in vozil pred Jonassom, Tonusom, Anstiejem in Paulinom. Seewer je naredil napako na izhodu iz prvega ovinka napako, tako da je vožnjo nadaljeval na 11. mestu. Še slabše se je godilo Febvreju, ki je bil po startu povsem v ozadju, potem pa se je prebijal naprej, a najboljših ni mogel ogroziti. Med vodilnimi skoraj do konca vožnje ni bilo spremembe, le v zadnjem krogu je Paulin uspešno prehitel Anstieja ter tako vožnjo končal na četrtem mestu, v skupnem seštevku dirke pa osvojil tretje mesto. Gajser je v cilj pripeljal s sedmimi sekundami prednosti in si z dvema vrhunskima vožnjama priboril še peto zaporedno in skupno šesto zmago letos. S tem si je najboljši slovenski motokrosist privozil novih 50 točk in v skupnem seštevku svetovnega prvenstva pred drugouvrščenim Antoniem Cairolijem vodi že za 83 točk.

Klemen Gerčar je včerajšnje kvalifikacije končal na 26. mestu, na dirki pa s solidno prvo vožnjo prišel do 22. mesta. V drugi vožnji mu ni šlo tako dobro in je bil 28. V skupnem seštevku dirke je osvojil 29. mesto.

Pancar do drugih letošnjih točk, Milec brez nastopa

V razredu MX2 je bil naš edini predstavnik Jan Pancar v prvi vožnji 22., v drugi pa je z 18. mestom drugič letos osvojil točke za svetovno prvenstvo – tokrat tri. V skupnem seštevku dirke je osvojil 22. mesto. Z novimi tremi točkami ima Pancar 13 točk, kar ga uvršča na 32. mesto skupnega seštevka svetovnega prvenstva. V obeh vožnjah je slavil Španec Prado.

Luka Milec je na prostem treningu na dirki evropskega prvenstva v razredu EMX250 pokazal, da bi se brez težav uvrstil na dirko, toda na uradnem merjenju časov se mu je že na začetku pokvaril motor in se ni uvrstil med 40 najhitrejših, ki so dobili priložnost za start na dirki.

V torek dirka državnega prvenstva na Hrvaškem

Svetovno prvenstvo v motokrosu se bo nadaljevalo z dirkama v Indoneziji – prva bo na sporedu čez dva, druga čez tri tedne. Tam bo od slovenskih voznikov nastopil le Tim Gajser. Sicer pa slovenske motokrosiste čaka nova preizkušnja že na praznični torek, 25. junija 2019, ko bo v Zaboku na Hrvaškem peta dirka slovenskega državnega prvenstva.

 

REZULTATI

MXGP

1. vožnja: 1. Tim Gajser (Slo), 2. Arnaud Tonus (Švi), 3. Jeremy Seewer (Švi), … 22. Klemen Gerčar (Slo)

2. vožnja: 1. Tim Gajser (Slo), 2. Pauls Jonass (Lat), 3. Arnaud Tonus (Švi), … 28. Klemen Gerčar (Slo)

Skupno na dirki: Tim Gajser (Slo), 2. Arnaud Tonus (Švi), 3. Gautier Paulin (Fra), … 29. Klemen Gerčar (Slo)

Skupno v SP (10/18): 1. Tim Gajser (Slo): 441, 2. Antonio Cairoli (Ita): 358, 3. Jeremy Seewer (Švi) : 289, 4. Arnaud Tonus (Švi): 288, 5. Gautier Paulin (Fra): 288

MX2

1. vožnja: 1. Jorge Prado (Špa), 2. Tom Vialle (Fra), 3. Henry Jacobi (Nem), ... 22. Jan Pancar (Slo)

2. vožnja: 1. Jorge Prado (Špa), 2. Mathys Boisrame (Fra), 3. Tom Vialle (Fra), ... 18. Jan Pancar (Slo)

Skupno na dirki: Jorge Prado (Špa) 50 točk, 2. 2. Tom Vialle (Fra) 42, 3. Mathys Boisrame (Fra) 36, ... 22. Jan Pancar (Slo)

Skupno v SP (10/18): 1. Jorge Prado (Špa): 447, 2. Thomas Kjer Olsen (Dan): 403, 3. Jago Geerts (Bel): 313, 4. Tom Vialle (Fra): 284, 5. Henry Jacobi (Nem): 283, ... 32. Jan Pancar (Slo): 13

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija