Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Bo Apple kupil Teslo?
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
19.02.2014 11:48

Da ima Apple izjemne apetite po ustvarjanju v avtomobilski industriji je slišati že lep čas, zdaj pa so se ta ugibanja tudi potrdila.

Artur Švarc

Časnik San Francisco Chronicle je v preteklih dneh poročal, da se je pred nekaj meseci v popolni tajnosti zgodil niz sestankov med Applom in Teslo, oziroma med Elonom Muskom in Adrianom Perico, ki pri Applu skrbi za naložbe. Morebitni vstop mobilnega velikana napovedujejo tudi nekateri finančni analitiki, a pri tem opozarjajo, da je Tesla Motors občutno precenjena. Pretekli teden so njene delnice, ravno zaradi zapisa v časniku, poskočile na 202 ameriška dolarja, kar z drugimi besedami pomeni, da je Tesla Motors težka kar 25 milijard dolarjev.

Nihče od vpletenih ne daje izjav za javnost, a poznavalci so prepričani, da bo Apple prej ali slej postal novi lastnik Tesle. Namreč, v zadnjem času se Apple precej udejstvuje z razvojem naprav za medicino, zato je bolj ali manj jasno, da si želijo prodreti tudi v avtomobilsko industrijo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija