Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Lotus uradno predstavlja E22
Na oder stopa dirkalnik z dvojnim nosom
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
19.02.2014 09:12

Kot zadnja ekipa je tudi Lotus uradno predstavil svoj novi turbo dirkalnik sezone 2014, ki sliši na ime E22 in se ponaša z dvojnim nosom.

Artur Švarc

Tik pred začetkom testiranj v Bahrajnu je tudi Lotus uradno predstavil svoj novi dirkalnik sezone 2014. Lotus se edini ni udeležil uvodnih testiranj v Jerezu, od dirkalnika E22 pa so na spletu objavili le fotografije. Dirkalnik se ponaša z vpadljivim dvojnim nosom, ki ni enako dolg, temveč je razlila med obema "izrastkoma" okrog 5 centimetrov, da so s tem zagotovili zahtevam pravilnika.

Čeprav je prednji del dirkalnika zasnovan dokaj nenavadno, pa je po besedah krovne organizacije FIA povsem legalen. "Lotus je ta koncept predstavil lansko poletje in na tem nismo videli nobenih odstopanj. Prav nasprotno, to je zelo pametna interpretacija pravilnika. Nos je prestal vse FIA preizkuse in koncept odgovarja pravilniku. Pristop je brez dvoma nekoliko nenavaden, toda definitivno legalen," tako Charlie Whiting od E22.  

Čeprav Lotus pri prvih testiranjih ni sodeloval, je E22 že odpeljal določeno število krogov. Lotus je namreč v Jerezu opravil dva filmska dneva, kjer je lahko odpeljal le dovoljenih 100 kilometrov in to na šov-pnevmatikah Pirellija. "Teh 100 kilometrov smo opravili brez težav. Tako šasija kot tudi Renaultova pogonska enota sta delovali brezhibno," tako uradno sporočilo ekipe. V dirkalniku je sedel Pastor Maldonado, ki bo letos ob Romainu Grosjeanu tvoril dirkaški dvojec ekipe. "Pastor se je zelo hitro vživel v moštvo in ni imel nobenih težav z dirkalnikom, ki predstavlja občuten napredek s predhodnikom E21."

V zakulisju ekipe iz Enstona smo bili priča pestremu dogajanju. Šef ekipe Eric Boullier je zapustil ekipo in se priključil McLarnu. Njegov položaj je začasno zasedel lastnik ekipe Gerard Lopez, toda kot novi šef ekipe se omenja Olivier Quesnel, ki je pred tem v reliju deloval pri ekipah Citroen in Peugeot. Toda Francoz ni edini, kot je povedal Lopez.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija