Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Za mlade družine in aktivne upokojence
Slovenska premiera: osvežena Opel Meriva
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
18.02.2014 15:22

Tako odgovarjajo pri Oplu, na vprašanje kdo so njihovi kupci. Namreč, z današnjim dnem je v slovenske prodajne salone zapeljala osvežena Meriva, ki se hvali predvsem z novim dizelskim motorjem in naprednim multimedijskim sistemom IntelliLink.

Artur Švarc

Mali Oplov enoprostorec je doživel nekaj minimalnih oblikovnih sprememb na zunanjosti, kjer ne gre spregledati osveženega sprednjega dela in nove luči na zadku. Vse ostalo bolj ali manj ostaja enako, k temu pa potrebno dodati še, da bodo kupci lahko izbirali med dvema novima barvama zunanjosti in med novimi 17- in 18–palčnimi platišči. V potniški kabini tudi v prihodnje ostajajo njihovi super hudi hrbtenici prilagodljivi sedeži (tako zelo to poudarjajo), Flexspace omogoča prilagodljiv sistem zlaganja in razporejanja zadnjih sedežev, vstopanje v kabino oziroma na zadnje sedeže je možno preko zadaj vpetih vrat (odpiranje pod kotom 84 stopinj), sredinska konzola FleRail je izboljšana in po novem ne gre več med zadnje sedeže, pozabili pa niso niti na prevoz kolesa oziroma FlexFix sistem. V potniški kabini velja omeniti še multimedijski sistem IntelliLink z integrirano funkcijo pametnega telefona, ki je povezan s sedempalčnim zaslonom na sredinski konzoli (niso pa zamenjali Commodore 64 prikazovalnika med merilniki), tu je tudi navigacijski sistem z zemljevidi za vso Evropo, USB vmesnik in glasovno upravljanje določenih sistemov.

Veliko pozornosti to pot namenjajo motorni paleti in novemu 1,6-litrskemu dizlu, ki nadomešča ostarelega 1.7 CDTi, čeprav je ta še vedno na ceniku. Prednost novega je, da naj bi bil občutno tišji, na voljo pa je v 70, 81 in 100 kilovatni verziji. Pozabiti ne gre niti na bencinski motor 1.4 Turbo z močjo 88 kW (120 KM) in 103 kW (140 KM), ki sta bila dozdaj med kupci najbolj priljubljena, in jasno na povsem nov ročni pet in šeststopenjski menjalnik, v razvoj katerega so vložili 50 milijonov evrov.

Če so lani na slovenskem trgu prodali skupno 280 primerkov, letošnja prodaja obsega okrog 350 do 400 prenovljenih Meriv. Za osnovno z 1,4-litrskim motorjem in s paketom opreme Selection bodo slovenski kupci Oplu plačali 14.520 evrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija