Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Citroen C5 vabi na vožnjo po brezpotjih
Premiera: Citroen C5 CrossTourer
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
18.02.2014 13:53

Na avtomobilskem salonu v Ženevi bodo Francozi predstavili terenskega C5 CrossTourer.

Artur Švarc

Najnovejša izvedenka je nasledila vse adute, po katerih je zaslovel Citroen C5, ki so ga do sedaj po celem svetu prodali v več kot 530.000 primerkih. S svojimi izrazitimi značajskimi lastnostmi, vzmetenjem Hydractive III+ in elektronskim nadzorom pogona C5 CrossTourer nudi vse, kar je potrebno za dobro počutje in vabi, da se z njim podamo na pot.

Oblikovno zasnovo za vožnjo izven asfalta mu zagotavljajo plastične obrobe na blatnikih, 18-palčna platišča, kromirana ohišja zunanjih ogledal in aluminijasta zaščita zaključnih elementov na prednjih in zadnjih odbijačih. Omenjenim stilskim dodatkom se pridružuje še 15 mm višje podvozje (do 70 km/h pri izvedenkah opremljenih z vzmetenjem Hydractive III+). 

Optimalno udobje, da se lahko prilagaja vsem vrstam cestišč še posebej po zaslugi vzmetenja Hydractive III+. Tehnologija, ki je v svetu avtomobilizma prava ekskluzivnost, krmili višino podvozja v realnem času zaradi ohranitve stalne višine ne glede na obremenitev vozila. Pri zmerni hitrosti sta za C5 CrossTourer na voljo dve višini podvozja (+ 6 cm do hitrosti 10 km/h in + 4 cm do največ 40 km/h), kar omogoča enostavnejše spreminjanje voznega pasu pri nizki hitrosti. To vzmetenje je na voljo pri vseh tipih motorjev razen za HDi 115 z ročnim menjalnikom in za e-HDi 115 Aidream s 6-stopenjskim robotiziranim ročnim menjalnikom. 

Za C5 CrossTourer sta na voljo dve stopnji opremljenosti, Millenium in Exclusive ter dizelski motorji od 115 do 200 konjskih moči. Prodajna cena se trenutno začne pri 31.950 evrih.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija