Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Težave reševati interno
Vročinski udar pri Red Bullu
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
18.02.2014 09:42

Adrian Newey priznava, da je pri karoseriji dirkalnika RB10 tvegal in da so nastopile težave, ki bi jih lahko rešili na testni mizi.

Artur Švarc

Pri Red Bullu je ogenj v strehi in to ne samo v prevedenem pomenu. Kajti če izvzamemo težave na prvih testiranjih, za katere je krivdo prevzel Renault, se je Red Bull soočal tudi s težavami lastnih komponent. Karoserijo je v bližini izpuha zajel ogenj, kot je priznal Adrian Newey za kolege iz Autosport. "To je težava, katero upam, da jo odpravimo do Bahrajna," tako Britanec.

Pri karoseriji je tvegal, saj je želel aerodinamična oviranja znižati zaradi večjih zahtev hlajenja novih motorjev. "Renaultov motor zahteva posebej veliko hlajenja. Vsak od treh proizvajalcev motorjev bo imel drugačen cilj, še posebej z ravnanjem vročega zraka in Renault si je pri tem zastavil dokaj veliki izziv," priznava Newey.

Britanec poudarja, da je pri tem, da pod karoserijo spraviš vse novosti, naletel na veliki izziv. Področja hlajenja so skoraj dvakrat večja, kot je to bil primer pri predhodnih V8 motorjih. "Ob poskusu, da vse to vključiš v celoto, brez da pri tem močneje vplivaš na aerodinamiko, je za vse veliki izziv."

Težava je nastala tudi zaradi pomanjkanja časa in to bi lahko odpravili na testni mizi, če bi ekipi uspelo že prej sestaviti vse posamezne dele. "Če bi na razpolago imeli nekaj tednov več, bi lahko te težave interno odpravili na testni mizi. Toda na žalost se je to zgodilo v javnosti," še pojasni Newey

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija