Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Ko je Schumacher vozil Sauberja
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
18.02.2014 00:03

Leta 1997 je sedemkratni svetovni prvak za en dan iz Ferrarija presedlal v Sauberjev dirkalnik C16.

Artur Švarc

Pred skoraj 20 leti se je test odvil v Fiorano v precejšni tajnosti. Samo nekaj fotografij je bilo posnetih, na katerih Michael Schumacher vozi Sauberjev dirkalnik. V tem obdobju je Sauber užival tesno sodelovanje s Ferrarijem, Petronasov agregat in menjalnik pa ni bil nič drugega kot preimenovani Ferrarijev izdelek. Za Sauber so 1997 vozili Johnny Herbert, Nicola Larini, Gianni Morbidelli in Norberto Fontana. Test se je odvil septembra, nekaj dni po VN Italije v Monzi, ki jo je dobil David Coulthard. Michael Schumacher je končal šesti in je vodil v konstruktorskem prvenstvu s 67 točkami, 10 pred Jacquesom Villeneuveom.

Čeprav prava razlaga, zakaj je Schumacher vozil C16, še danes ne obstaja, pa je najbolj možna ta, da se je Schumacher odzval na prošnjo šivcarske ekipe, če lahko poda svoje videnje in možno rešitev za precejšnjo težavo z uravnoteženostjo C16.

Za samo prvenstvo in prestopne roke test ni pomenil ničesar. Schumacher je bil v hudi borbi s Kanadčanom za naslov prvaka, ki ga je na koncu tudi izgubil – še več, 1997 so Nemca diskvalificirali iz prvenstva, potem ko je v Jerezu na zadnji dirki namerno trčil v Kanadčana.

Schumacher je potem ostal pri Ferrariju vse do konca 2006.

Schumacher je bil tistega septemberskega dne nad testom zadovoljen in je še dolgo razglabljal s Sauberjevimi mehaniki. Čeprav uradnih meritev kroga ni bilo, naj bi Schumacher krog odpeljal s časom 1 minuta in desetinka. To je bilo tudi zadnjič, da je Nemec vozil za Sauber, pred svojo kariero v formuli 1 je za Hinwil odpeljal veliko dirk s prototipi.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija