Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Kaučič kot Loeb, Turk prvak
Rally Idrija 2018
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
29.10.2018 11:47

Na zadnjem rallyju letošnje sezone je slavil Tomaž Kaučič s Hyundaijem i20 R5, Rok Turk pa je obranil lanskoletni naslov državnega prvaka.

Artur Švarc

Novi stari državni prvak je imel v soboto kar nekaj težav in dan končal šele na petem mestu, potem pa je v nedeljo stopil na plin in celo prevzel vodstvo, a ga je na zadnjem brzincu ujel povratnik, nekdanji državni prvak Tomaž Kaučič. Tretji je bil Italijan Nucita z Abarthom 124.

S četrtim mestom je bil De Cecco še edini, ki bi Turku pred Idrijo lahko preprečil obranitev naslova, a je kot rečeno matematika za Italijana, ki nastopa z našo licenco, neugodna že pred Idrijo.

Prvi dan z dvema brzincema je dobil Humar s P208 R5, medtem ko je Turk že na prvem brzincu napravil napako in se zavrtel.

Šprinterski idrijski rally je imel v nedeljo na sporedu še pet preizkušenj in Turk je v nedeljo skočil na vrh, potem pa je njegovo prednost vse do ciljne črte topil in uspešno stopil Kaučič. Pred SS7 je imel Turk še 2 sekundi prednosti, nakar so deževne razmere in obilica vode na cestah Kaučiču prinesle zmago s kar 26 sekundami prednosti.

Tomaž Kaučič, prvak 2007 in 2008, zadnja leta ni veliko vozil, je pa z mogočnim R5 dirkalnikom pokazal, da ima hitrost še vedno v žepu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija