Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Bo to postal Ross Brawn?
Naslednik Ecclestoneja
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
17.02.2014 12:06

Nihče ne ve, kako dolgo bo Bernie Ecclestone še vodil posle v formuli ena, toda očitno se lastnik komercialnih pravic že spogleduje po alternativah.

Artur Švarc

V formuli ena tačas vlada turbulentno obdobje, kajti tudi poleg novosti – novega pravilnika – se v kraljevem razredu motošporta dogajajo pomembne zadeve. Nihče namreč ne ve, kako dolgo bo Bernie Ecclestone še vodil posle v formuli ena. Prvi mož formule ena ne uživa več neomejene moči in po sodnem procesu v Münchnu je Britanec odstopil s pomembnih položajev – tudi z mesta direktorja holdinga formule ena CVC.

Medtem ko Ecclestone kljub formalnemu odstopu še naprej opravlja svojo funkcijo, pa lastnik komercialnih pravic CVC očitno že išče naslednika 83-letnega Britanca. Po navedbah britanskih medijev naj bi med njih spadal tudi nekdanji šef ekipe Mercedes Ross Brawn, ki je pred kratkim oznanil svojo drugo upokojitev od formule ena, ki pa naj bi zavrnil. Toda tega nihče ni želel potrditi.

V medijih pa kroži tudi drugo ime: Justin King. Slednji je že deset let na vrhu britanske skupine Sainsbury's. Medtem ko koncern takšne govorice kategorično zanika, je pred dnevi prišlo v javnost, da naj bi King v mesecu juliju odstopil s položaja direktorja. 52-letnik velja za velikega pristaša motošporta, njegov sin Jordan je v lanskem letu postal prvak britanske formule 3.   

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija