Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Družina na deželi
Renault Scenic Xmod Bose Edition Tce 130 Energy
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
19.02.2014 23:31

Križancev med družinskimi enoprostorci in terensko podobo ni prav veliko.

Artur Švarc

Pravzaprav jih, če prečrtamo naš testni primerek, jih sploh ni. Renault že od prve generacije Scenica razmišlja tudi o manj obljudenih okoljih in čeprav o štirikolesnem pogonu ni govora, je vse ostalo zelo podobno temu in sliši na oznako Xmod. Oznaka prinaša obrobe okoli blatnikov, črno zaščito odbijačev in pragov in povišano podvozje. Da boste s to kombinacijo postali hribolazec, je utopija, je pa reč zato vendarle malce manj občutljiva na kak prašnješi del poti ali piknik v naravi.

Vse ostalo je klasični Scenic, prostoren, tehnično tradicionalno napreden, skratka družinski, pa ob izbiri materialov in barv tudi rahlo žlahtnejši. Ključna zadeva je preklop med programi delovanja, kjer izstopa Extended Grip, kjer se nadzorna elektronika ubada s podlago – recimo temu nekaka psevdo softverska zapora sprednjega diferenciala. Čudežev ne gre pičakovati, niti čarovnij, a za odtenek bolj suverena vožnja na makadamu, če to omoča le koda, pa je seveda dobrodošel (tudi marketinški) dodatek. Kot pove že oznaka modela, je bil testni primerek opremljen z Bosejevim ozvočenjem - glasnost in dober zvok sta torej všteta v ceno.

Motorizacija našega testnega Scenica je 1,2-litrski turbo motor s 97 kW (130 KM), ki je za tovrstno vozilce vseeno nekoliko prešibka izbira, predvsem pa bo zavoljo priganjanja, če želite nekoliko bolj dinamično vožnjo,  trpela poraba. 7,2 litra je sicer glede na parametre in dimenzije vozila sprejemljivo, ob ideji, da gre za 1,2-litrski motor pa vseeno na prvi pogled rahlo čudna številka (če seveda ne razumete fizike – večina kupcev je ne).

Osnovna cena turbo gnanega Scenica je 24.440 evrov, v dodatno opremo so nam pritaknili še rezervno kolo za 95 evrov, ogrevana sprednja sedeža za 240 evrov in kovinsko barvo za 500 evrov, skupaj za 25.275 evrov. O popustih pa se dogovorite s trgovcem.

Tehnični podatki
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija