Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Mali bavarski karavan
BMW 320d xDrive Luxury Line
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
17.02.2014 21:47

Trojka je zdaj že opravila kar nekaj kilometrov in postala dober potovalni avto.

Artur Švarc

Serija tri nikoli ni veljala za pretirano velik avto, tudi notranjost je bila precej šibka točka malega Bavarca. V zadnji generaciji je F60 daljši kot kadarkoli prej in čeprav še ne dosega velikosti povprečnega D segmenta, se zavoljo dolge medosne razdalje v njem že zelo udobno sedi.

Notranjost je z dodatki aluminja, svetlega usnja in svetlečega črnega laka, pod katerim je tekstura lesa, prestižno zasnovana, BMW-jeve osnovne logike razporeditve notranjosti, kjer je tradicionalni videz na prvem mestu, vse ostalo pa je iDrive, pa ni treba posebej razlagati. Dodatek kamer za nadzor pri parkiranju, pa kak avtomatski preklop dolgih luči in senzor za dež so pri Bavarcih tako ali tako na seznamu dodatne opreme, da o  električnem pomiku sedežev ali malenkostih, ki so pri drugih znamkah del serijskega seznama, ne razglabljamo. A to je pač BMW-jeva politika, ki se odraža potem predvsem na končni ceni. Pri našem testnem BMW-ju je seznam dodatkov predstavljal kar tretjino celotne cene avtomobila. A o tem na koncu.

Prtljažnika je za solidnih 495 litrov in v primerjavi z nekoliko starejšo generacijo Trojke Touring, se prvič lahko brez skrbi odpravite tudi na družinski dopust, ob sprejemanju, da je na zadnji klopi še vedno premalo prostora za kolena.

Testnega BMW-ja  je poganjal zdaj že preverjeni 2-litrski turbo dizel s 135 kW in 380 Nm navora. Reč je kljub svojim številkam precej varčna, povprečna poraba se je gibala okoli sedmih litrov, kljub temu, da je motorju stregel samodejni Steptronic menjalnik, ki bi ga sicer lahko dali v krajši tečaj odzivnosti, a s tem motorjem ta avto tako ali tako ni namenjen nekemu polaganju ovinkov, pač pa predvsem zelo umirjeni in tihi vožnji, kar je zdaj odlika tudi manjše serije 3. Svoje je dodal še štirikolesni pogon xDrive, ki seveda kljub prilagodljivemu podvozju (pa ne navzgor), ni nikakršen nadomestek za terenske zmogljivosti, pač pa dobrodošel varnostni dodatek, ki omogoča brezskrbje tudi ob slabših voznih razmerah dežja in snega.

Osnovna cena modela je 41.600 evrov, z dodatno opremo pa 62.094. Težava vseh teh številk je, da se v istem rangu giblje tudi SUV X3 s kar nekaj več prostora, pa tudi do večje serije 5 ni veliko več. Luxury Line je tako bolj kot ne le pokazatelj, koliko prestiža in tehnike lahko gre v razmeroma majhnega karavana.

Tehnični podatki
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija