Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Uporabnost s tradicijo
Renault Kangoo Extrem 1.5 dCi 110
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
17.02.2014 09:00

Kangoo je zdaj že kar lepa stalnica francoske znamke in dobiva kultni status.

Artur Švarc

Kangoo je bil v aktualni generaciji še enkrat več prenovljen in je povzel obraz aktualne sveže Renaultove družine. Ob izraziti nalepki na boku izvedbo Extrem izdajata še generična odbijača spredaj in zadaj, ki sta brez barve in laka in verjetno namenjena kaki praski več na cestah, ki jih ne pokriva asfalt. Z rahlo povišanim podvozjem in sistemom Extended Grip, ki ni nič drugega kot drugačen program za zdrs koles, se Extrem skuša približati temu, kar je prva generacija Kangooja imela na voljo – štirikolesnemu pogonu. Bežna simulacija elektronske zapore diferenciala se bo pri tem Kangooju občutila na makadamu, da pa bi vse skupaj nadomestilo vonj po terenskih lastnostih na travniku, snegu ali blatu, pa sploh ne gre pomisliti.

A Kangoojeva naloga je tu še vedno družinski mali enoprostorec z lastnostmi kombija, velik prtljažnik, prostorna zadnja vrsta, dostopna z obeh strani z drsnimi vrati in 660-litrski prtljažnik, vse to je v prvem planu, dodajmo še veliko število odlagalnih mest, tudi po stropu, pa višje sedenje in še nekaj malenkosti, pa je Kangoo zlahka označen kot nadpovprečno uporaben. Ne moremo pa mimo dejstva, da so pošteno pokvarili drsna vrata zadaj. Zatič, ki jih drži odprta, je ne vemo zakaj postal prevelik in za zapiranje je potrebna izdatna in neprimerno velika sila, mlajši člani družine pa jih sami brez naše pomoči ne bodo zaprli. Slabo testiranje, bržkone. Drugi minus v notranjosti leti na silno ubožen radijski sprejemnik. Generičen je primeren le za poslušanje radia, kakšno predvajanje glasbe z USB ključka pa zaradi že večkrat slišanih težav, ko si reč ne zapomni praktično ničesar in povrh vsega niti ne pokaže seznama, pozabite in si omislite raje kak drug radio.

Zdaj že preverjeni 1,5-litrski štirivaljni dizel v močnejši različici več kot dobro služi Kangooju. Je nenaporen, dovolj prožen in s šeststopenjskim menjalnikom tudi varčen. Če se vam ne bo pretirano mudilo, se bo kljub zajetni zasnovi Kangooja poraba gibala pod šestimi litri. Edina moteča reč je hrupnost pri višjih hitrostih.

Kangoo v osnovi stane 17.543 evra, z dodatno opremo, v kateri je bil paket samodejne klime in senzorja za dež ter zaščitna mreža za prtljažnik, pa še 810 evrov več.

Tehnični podatki
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija