Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Bistrica Faggioliju
GHD Ilirska Bistrica
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
02.09.2018 22:38

Simone Faggioli je zmagovalec letošnje GHD Ilirska Bistrica.

Artur Švarc

 Drugi je bil vodilni v skupnem seštevku Christian Merli z Osello, ki je potrdil skupno zmago v sezoni, tretji pa slovenski dirkač Patrik Zajelšnik.

V kategoriji turnih avtomobilov je zmago slavil domači voznik Milan Bubnič (Lancia Delta Integrale) pred Avstrijcema Karlom Schagerlom in Wernerjem Hoferjem.

Za Faggiolija, ki je imel letos težave s poškodbami in se je v karavano vrnil šele na prejšnji dirki v Švici, je današnja zmaga na že 24. dirki Petrol Ilirska Bistrica sedma: z njo je podaljšal niz uspehov od leta 2014, ima pa še zmagi iz let 2011 in 2009.

Merli pa si je z današnjim drugim mestom že zagotovil letošnji skupni naslov v Evropi; njegov rojak Andrea Bormolini, edini, ki ga je še ogrožal, je namreč končal šele na 19. mestu, tako da ima Faggioli pred zadnjo dirko čez 14 dni v Buzetu na Hrvaškem neulovljivo prednost v seštevku v elitni kategoriji II; prvak je že v Sloveniji postal tudi Čeh Lukaš Vojaček v kategoriji I.

Potem ko so imeli prireditelji v soboto zaradi ploh precej težav na treningih na progi med Ilirsko Bistrico in Šembijami, so danes imeli več sreče z vremenom. Prva vožnja se je začela s 173 dirkači, kolikor jih je od 213 prijavljenih po tehničnem pregledu in sobotnem treningu ostalo v konkurenci, končala pa po nekaj prekinitvah zaradi zdrsov s proge končala po treh urah in pol. Najhitrejši je bil rekorder proge (lanskih 1:59,558) Faggioli, ki se je približal času dveh minut (2:00,672), za njim pa sta se zvrstila Merli in najhitrejši Zajelšnik. Zaradi tehnične okvare nastopa ni končal Vladimir Stankovič (Dallara T-2), eden izmed večjih slovenskih upov za visoko uvrstitev.

V drugi vožnji si je serijski evropski prvak Faggioli, ima devet naslovov, zanesljivo privozil še sedmo zmagoslavje na največji slovenski avtomobilistični prireditvi. Na koncu je bil drugi Merli, tretji pa Zajelšnik, na četrto mesto v skupni razvrstitvi pa je napredoval Francoz Sebastien Petit.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija