Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Je bila za Schumacherja usodna kamera na čeladi?
Preiskave se nadaljujejo
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
16.02.2014 13:28

Francoski preiskovalci so pod drobnogled vzeli kamero, ki jo je imel Michael Schumacher montirano na čeladi. Le-ta na bi oslabila zaščito čelade.

Artur Švarc

Michael Schumacher se še naprej nahaja v umetni komi in je sredi faze prebujanja. Medtem ko o njegovem stanju zdravljenja ni konkretnih informacij – nazadnje se je špekuliralo o pljučnici -, pa se preiskave državnega tožilstva nadaljujejo s polno paro. V središču pozornosti se nahaja kamera, ki je bila montirana na Schumacherjevi čeladi.

Kot poroča britanski časnik Mirror, sklicujoč se na kroge iz preiskovalcev, bi lahko kamera, ki je posnela tudi nesrečen dogodek 29. decembra, igrala odločilno vlogo, da se je čelada zlomila. Strokovnjaki francoske smučarske akademije ENSA tačas opravljajo test, ali je kamera udarec Schumacherja z glavo ob skalo le še poslabšala.

"Čelada se je v celoti zlomila na dva dela. ENSA je prejel en del njegove čelade, da bi preizkusil material in bilo je vse v redu. Ampak zakaj se je čelada ob udarcu v skalo zlomila?," je Mirror citiral vir blizu preiskovalcev. "Tukaj pod vprašaj pride kamera, montirana na čeladi. Laboratorij preverja, ali je bila zaradi kamere oslabljena struktura čelade."

Smučarska oprema, ki jo je nosil rekorder v naslovih prvaka, pa ni bila v nobenem primeru kriva v tej hudi nesreči. "Oprema je bila v zelo dobrem stanju," tako anonimen vir. "Smuči so bile skoraj nove, vezi brez napake in tudi smučarski čevlji so bili v redu." 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija