Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Bahrajn: Ubit policist!
Nemiri v puščavski državi
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
15.02.2014 16:40

V Bahrajnu ni miru: nekaj dni pred začetkom drugih testiranj pred letošnjo sezono je bil v napadu ubit policist, aretiranih pa več protestnikov.

Artur Švarc

Samo nekaj dni pred drugimi testiranji v Bahrajnu, je v tej puščavski državi prišlo do hudih nemirov. Ob priliki tretje obletnice vstaje ljudstva, je včeraj več sto pristašev šiitske opozicije prišlo na ulice in protestiralo proti manjšinski vladi. Kot poroča  notranje ministrstvo, je bil v vasi Daih, ki leži le 30 kilometrov vstran od dirkališča, izveden bombni napad na policijski avtobus. Pri tem je umrl en policist, eden pa ranjen. Poleg tega naj bi tri policiste poškodovali tudi v vasi Dih.  

Tako glavnem mestu Manama kot tudi okoliških vaseh je prišlo do spopadov med pristaši opozicije in varnostnih sil. "Dol s Hamadom", so vzklikali protestniki v Manami in s tem imeli v mislih kralja Hamada Ben Issa al-Kalifo. Po navedbah protestnikov naj bi varnostne sile uporabile solzivec in naboje s šibrami. Po besedah notranjega ministrstva so v četrtek in petek aretirali skupaj 55 oseb zaradi nemirov in vandalizma.  

Bahrajnu še stoletja vlada sunitska dinastija Al-Kalifa, čeprav je prebivalstvo večinoma šiitsko. Leta 2011 je arabska revolucija oziroma arabska pomlad zajela tudi majhno otoško državo, vendar je vladajoča struktura s pomočjo vojakov iz Savdske Arabije krvavo zadušila proteste. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija