Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Liber zmagal in postavil rekord
GHD Lučine
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
12.08.2018 21:58

Na Gorsko-hitrostni dirki na Lučinah je padel nov rekord! Zanj je zaslužen Federico Liber, ki je s svojim prototipom Gloria G8P Evo s skoraj štirikilometrsko progo od Todraža do Lučin opravil v času 1:59,39, s končno povprečno hitrostjo 119,85 km/h.

Artur Švarc

»V drugi vožnji sem uporabil gume, ki so imele boljši oprijem. Komplet gum, ki sem jih uporabil v prvi vožnji, se je zaradi dežja dan pred tem malce slabše oprijemal cestišča, drselo mi je. Morda bi lahko peljal celo za kanček hitreje, a sem kljub temu zelo vesel časa,« je rekord komentiral simpatični Italijan in ob tem odgovoril tudi na vprašanje, kaj je bil glavni faktor za izjemen čas na ridah do Lučin.

Drugi v skupni razvrstitvi je bil Čeh Vaclav Janik v Normi M20F, na tretje mesto pa se je uvrstil najboljši Slovenec Vladimir Stankovič v Dellari T2. Pričakovano trd boj se je bíl tudi za najvišja mesta državnega prvenstva, najbolj zaželeno lovoriko je domov odnesel Milan Bubnič z Lancia Delto.

Kako nov rekord proge komentirajo organizatorji? »Čakali smo ga kar nekaj časa. Letos nam je po zaslugi izjemnega Italijana le uspelo. Dosegli smo, kar smo želeli, zdaj pa je pred nami nov izziv – da poskušamo podaljšati progo in v prihodnosti tako izpeljati dirko za evropsko prvenstvo, ki je najvišji rang,« je povedal Klemen Trček, predsednik AMD Zvezda, organizatorja avtomobilističnega spektakla.

Župan občine Gorenja vas-Poljane Milan Čadež je po koncu prireditve dejal, da z AMD Zvezda gorsko-hitrostno dirko vsako leto popeljejo na višji nivo, a možnosti za razvoj je kljub temu še kar nekaj: »Zavedamo se, da lahko gledalcem ponudimo še več, predvsem se oziramo v smeri namestitve velikih zaslonov za spremljanje voženj na posameznih atraktivnih odsekih. Proga pa je brez dvoma že zdaj odlična, ponuja vse, kar potrebujejo vozniki.«

Da so bili tako gledalci kot tudi organizatorji avtomobilističnega praznika nad novim časom proge navdušeni, je seveda odveč razpravljati. Glasen aplavz, ki se je razlegal ob počasni vožnji nazaj v bokse, je vsem, predvsem pa hitremu Italijanu, narisal širok nasmeh na usta.

Dostop na najbolj zanimive lokacije od progi sta gledalcem letos olajšala kar dva avtobusa, ki sta ves dan vozila od starta do cilja dirke. »Odlično izpeljana prireditev, to res lahko potrdim. Čeprav vsako leto pridem sem zgolj za družbo soprogu, so hitri avtomobili paša tudi za ženske oči,« je dejala ena od gledalk ob progi.

»Dirkači za pot od Todraža do Lučin porabijo dve minuti oziroma nekaj več, mi pa za organizacijo dirke praktično celo leto,« je ob otvoritvi dogodka dejal Primož Tavčar, predsednik organizacijskega odbora, in v enem stavku opisal težak zalogaj, ki pa so mu bili z utečeno ekipo nedvomno kos.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija