Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Združenje FOTA pred koncem
Finančne težave, spori in manjkajoče vodenje
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
15.02.2014 16:00

Interesno združenje formule ena se nahaja v globoki krizi. Najverjetneje združenju FOTA kmalu grozi konec.

Artur Švarc

Leta 2008 je bilo ustanovljeno združenje moštev formule ena, znano pod imenom FOTA. Toda v zadnjih letih je ta organizacija polzela v globoko krizo.  Tačas je v tem združenje le še sedem ekip, kajti Red Bull, Ferrari, Sauber in Toro Rosso so se odločili, da izstopijo. Že dlje časa se FOTA ukvarja tudi s finančnimi težavami, sedaj pa je nastopila še kriza vodenja.

Dosedanji predsednik združenja FOTA je bil Martin Whitmarsh, toda Britanec ni več šef ekipe McLaren in tako v svetu formule ena nima več nobenega pomena. Njegov dosedanji namestnik Eric Boullier ni več šef ekipe Lotus, saj je prestopil v McLaren. Ne gre pričakovati, da bo prav Francoz prevzel položaja Whitmarsha. Tačas se v združenju FOTA pogovarjajo o novemu vodstvu, kot je potrdil generalni sekretar združenja Oliver Weingarten. "Ekipe so se sestale, da bi se pogovorile o novi strukturi organizacije."

Poleg vseh naštetih težav so tukaj še različna mnenja med ekipami. Glavni cilj manjših ekipe je ta, da zagotovijo finančno preživetje vseh članov, medtem ko želijo velike ekipe v prvi vrsti prodajati produkt formule ena. "Vsi bi morali slediti istim ciljem. Doživljamo mnoge enake situacije, delamo pod istimi pravili in potujemo na ista prizorišča. Z učinkovito strukturo bi lahko FOTA zavzela zelo pomembno vlogo," meni Graeme Lowdon iz ekipe Marussia.

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija