Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Sauber pripravlja de Silvestrovo
Švicarka na poti v formulo ena
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
14.02.2014 13:12

Simona de Silvestro je bila do sedaj znana le navijačem ameriške serije IndyCar, toda Švicarka naj bi postala naslednja ženska v formuli ena.

Artur Švarc

Simona de Silvestro naj bi postala naslednja ženska v formuli ena, tako si vsaj predstavljajo pri Sauberju. Švicarska ekipa je namreč danes voznico serije IndyCar včlanila v svoj kader. Mlada voznica naj bi pri Sauberju opravila obsežen pripravljalni program, da pridobi super licenco in da bo že leta 2015 pripravljena na dirkanje v formuli ena. "Prepričani smo, da je zelo talentirana voznica in odločili smo se, da jo povabimo v ekipo in jo podpremo na njeni poti v kraljevi razred motošporta," je povedala šefica ekipe Monisha Kaltenborn.  

De Silvestrova je hvaležna za to možnost. "To je zame veliki korak, da si uresničim svoje sanje. Zelo sem srečna, da sem to možnost dobila pri tako sijajni ekipi. Sauber ima veliko zgodovino in je edina švicarska ekipa v formuli ena, kar zame predstavlja nekaj posebnega. Monishi Kaltenborn in Petru Sauberju sem izjemno hvaležna za podporo in njuno vero v moje sposobnosti. Dobro je, da imam na razpolago tako edinstveno platformo, ki mi omogoča, da se optimalno pripravim na tako veliki izziv."

V starosti 18 let je Švicarka odšla v ZDA, kjer je sprva nastopila v ameriški formuli BMW, potem pa v Atlantic Championship. Od leta 2010 je stalna voznica serije IndyCar, kjer je v lanskem letu osvojila svoje prve stopničke in sicer drugo mesto na dirki v Houstonu. 2010 je bila de Silvestrova izbrana za novinca leta na znameniti dirki Indy 500.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija