Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Villeneuve 2014 stavi na Raikkonena
Alonso ni več zlati deček Ferrarija
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
14.02.2014 11:20

Jacques Villeneuve trdno verjame, da bo novi pravilnik odlično ustrezal Kimiju Raikkonenu, ki bo po mnenju Kanadčana letos premagal španskega kolega.

Artur Švarc

Če bi moral Jacques Villeneuve letos staviti na enega izmed obeh voznikov ekipe Ferrari, potem bi stavil na Kimija Raikkonena. Kot razloge pa ne navaja talent ali hitrost, temveč veliko bolj novi pravilnik, ki bo bolje ustrezal finskemu Icemanu.

"Vozniki ne bodo več dirkali ves čas na limitu. Zato bo psihično manj obremenjujoče in to odgovarja Kimiju," pojasni Kanadčan. Povrhu tega bi lahko imel Raikkoneno korist od napete situacije, ki je v lanskem letu vladala med Ferrarijem in Alonsom. "Fernando ni bil več zlati deček Ferrarija, vzdušje v moštvu je bilo napeto. Priča smo bili internim bojem za prevlado in zaradi tega je Ferrari v ekipo pripeljal Kimija."

Vendar tudi sodelovanje med Ferrarijem in Kimijem Raikkonenom v preteklosti ni potekalo rožnato. Leta 2009 je Scuderia Finca odkupila iz pogodbe, da bi s tem zagotovila mesto za Alonsa. "Prvo sodelovanje se je končalo v solzah, zato raje počakajmo, kaj se bo zgodilo tokrat," dodaja svetovni prvak iz leta 1997.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija