Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Renaultove težave z motorji večje kot se navaja
Giancarlo Minardi
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
14.02.2014 11:07

Nekdanji šef ekipe formule ena Giancarlo Minardi ne verjame v hiter preobrat v kaosu z Renaultovimi motorji in trdi, da Red Bull že išče alternative.

Artur Švarc

Potem ko je ekipa Lotus na premieri novega dirkalnika na stezi v Jerezu – za potrebe filma – širila upanje o koncu Renaultovih težavah, je sedaj Giancarlo Minardi umiril evforijo. Nekdanji šef istoimenske ekipe je prepričan, da so Renaultove težave z novo pogonsko enoto bistveno večje, kot se to v javnosti prikazuje in jih ne bo lahko hitro odpraviti.

Minardi na svoji spletni strani trdi, da Renault že išče zunanjo rešitev, saj proizvajalec motorjev doslej ni našel zadovoljive rezultate. Po polomiji na prvem uradnem testu v Jerezu, ko so ekipe z Renaultovimi agregati odpeljale le 668 testnih kilometrov, so možje v Viryu pod velikim pritiskom, saj morajo na drugo testiranje v Bahrajnu pripeljati material, ki bo deloval.

"Renault še nikoli ni iskal zunanje rešitve, kajti vedno so želeli razvijati svojo tehnologijo. In to zame ni dober znak." Težave vidi predvsem za ekipo svetovnih prvakov Red Bull, ki se sicer v javnosti prikazujejo samozavestno, toda mnogi menijo, da v ekipi že vlada kriza. "V javnosti krožijo informacije, da težave Renaulta definitivno ne bo mogoče odpraviti v kratkem času. Sam verjamem, da si Red Bull zaradi tega že ogleduje novega dobavitelja motorjev za sezono 2015."

Ali ima Minardi s svojimi spoznanji o težavah Renaulta in internih postopkih ekipe Red Bull prav, lahko pokaže le prihodnost. Sam upa, za obe strani, da so njegove domneve napačne. "Obema stranema želim najboljše in upam, da ovržeta moje domneve. Vendar pa tačas v formuli ena doživljamo kaotičen čas in večje težave so le posledica."

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija