Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Zmaga Stankoviča na Gorjancih
GHD Gorjanci
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
25.06.2018 09:46

Dirkač moštva T-2 Prokarting, Vladimir Stankovič je prvi letošnji nastop v Sloveniji zaključil z zmago v razredu dvolitrskih bolidov.

Artur Švarc

V skupni razvrstitvi dirke na Gorjance je zaostal le za Čehom Vaclavom Janikom. Tradicionalna gorsko hitrostna dirka na Gorjance, ki je poleg državnega prvenstva Slovenije gostila tudi evropski gorski pokal, je v okolico Novega mesta znova privabila pisano dirkaško druščino iz cele Evrope. Hitra in zelo zahteva proga je tudi tokrat terjala nekaj izvite pločevine, za dodatno popestritev pa je postreglo muhasto vreme - nepričakovani dež je v prvi tekmovalni vožnji zmočil progo, tudi v drugi vožnji ni več omogočala rekordnih dosežkov.

Vladimir Stankovič (Formula 3 Dallara T-2 Suzuki) je že na sobotnih treningih nakazal, da se bo potegoval ne le za zmago v svojem, dvolitrskem, tekmovalnem razredu temveč tudi za najvišja mesta v skupni uvrstitivi.

V nedeljo je tako s veliko prednostjo zmagal v razredu do 2000 ccm, v skupni uvrstitvi pa je zaostal le za Čehom Vaclavom Janikom (Norma M20 FC).

“Proga na Gorjance je ena izmed mojih najbolj priljubljenih - zato ker je hitra in tehnično izjemno zahtevna. Ravno tako se te dirke zelo veselim ker je to moj prvi nastop pred domačimi gledalci v sezoni. To je bila moja tretja letošnja dirka z novim bolidom ter, po dveh drugih mestih, prva letošnja zmaga. Zelo sem zadovoljen še z odličnim 2. mestom v skupni uvrstitvi - premoč sem moral priznati le odličnemu Čehu Janiku, ki je tekmoval s precej zmogljivejšim bolidom. Na žalost, popolno dirkaško doživetje na Gorjancih je skazil dež, ki je v prvi nedeljski dirki zmočil progo. Na delno vlažni progi sem, s slick gumami, dosegel odličen čas, kar je še dodatni pokazatelj, da z vsakim prevoženim kilometrom bolje razumem svoj dirkalnik in da so osnovne nastavitve s katerimi smo v moštvu začeli sezono odlično izhodišče za še boljše rezultate.” je povedal Stankovič.

Vladimir Stankovič in moštvo T-2 Prokarting (powered by Suzuki) se bodo slovenskim ljubiteljem avtomobilizma znova predstavili na GHD Lučine

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija