Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Pri Renaultu obljubljajo ofenzivo novih modelov
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
14.02.2014 06:00

Kako bo videti strategija za naslednje dve leti oziroma kaj se nam obeta v prodajnih salonih do leta 2016, vam razkrivamo v naslednjih stavkih.

Artur Švarc

Skupina Renault bo pospešila prenovo svoje prodajne palete, začenši letos jeseni z novim Twingom in novim Traficom, nato pa z naslednikom Espacea, novim modelom iz segmenta D kakor tudi z nasledniki Megana in Sscenica. Slednji bodo narejeni na platformi Zveze Renault-Nissan, skupni za okoli 3 milijone vozil iz segmentov C in D. Vzporedno bo skupina povečevala svojo pokritost tržišča s celovito paleto križancev, z vozilom iz vstopnega razreda (A-entry) za Indijo in Južno Ameriko kakor tudi z novimi modeli dostavnikov za mednarodna tržišča (pick-up).

Potem ko je uspešno opravil prvi korak, Renault meri na več kot 8% tržni delež v Braziliji in Rusiji ter več kot 5% delež v Indiji. Kitajska predstavlja prednostno tržišče v letih, ki prihajajo, in sicer zahvaljujoč novi tovarni v  Wuhanu, katere letna proizvodna zmogljivost je 150.000 vozil, ter prodajni paleti, ki izhaja iz križancev segmentov C in D. 

Znamka Renault si v Evropi prizadeva ponovno izboriti mesto 2. znamke med proizvajalci vozil vseh segmentov, in sicer zahvaljujoč prenovljeni paleti vozil z odlično »povezljivostjo«, ki olajšajo življenje in so prijazna do okolja. Istočasno bo Dacia utrdila položaj vodilne znamke v svoji kategoriji.  

Okrepitev sinergij na ravni Zveze Renault-Nissan bo dodatno prispevala k dobičkonosnosti Skupine Renault. Projekti dopolnjevanja na področju nabave, inženiringa, proizvodnje in logistike, pa tudi človeških virov naj bi ustvarili za najmanj 4,3 milijarde evrov sinergij do konca leta  2016.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija