Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Bavarski enoprostorec s sprednjim pogonom
Premiera: BMW serije 2 Active Tourer
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
14.02.2014 08:07

BMW je pred nekaj urami na splet postavil prve slike novega predstavnika serije 2, ki mu je prvo merilo prostor.

Artur Švarc

To mu seveda omogočajo dimenzije. Avto v dolžino meri 4,34 metra, v širino natanko 1,8 metra, v višino 1,55 metra, medtem ko njegova medosna razdalja znaša 2,67 metra. V prtljažniku je prostora za 468 oziroma 1510 litrov, v kolikor vzdolžno pomaknemo klop ali preklopimo naslon zadnje klopi (20:40:20). Ena izmed še posebno domiselnih možnosti je zložljivo dno prostora za prtljago, v katerem se nahaja odlagalni predel s pripravnim večnamenskim vstavkom. Enostaven dostop do prtljažnika omogoča velik, širok pokrov prtljažnika, ki se ga lahko v sklopu dodatne opreme še optimizira z gumbom za samodejno odpiranje in zapiranje ali funkcijo Smart Opener za izjemno enostavnost odpiranja s hitrim gibom stopala.

Posebno zanimiva bo motorna paleta, saj ta vsebuje nove motorje s turbinskim polnjenjem s tremi in štirimi valji. Trivaljnik, z 1,5 litra delovne prostornine in s 100 kW moči, se bo predstavljal pod oznako 216i. Med bencinskimi motorji (različica 225i) bo možno izbrati še dvolitrski turbo motor s170 kW (230 KM), pod pokrovom BMW 218d Active Tourer pa bo marljivo predel štirivaljni dizelski motor. Član iste nove serije motorjev kot obe bencinski različici razvije 110 kW (150 KM) pri tem pa doseže največji navor 330 Nm. 

Kot vsi modeli BMW, se tudi novi BMW serije 2 Active Tourer izkazuje z odlično vozno dinamiko in posebnim doživetjem v vožnji, po katerem slovi blagovna znamka. Novo razvita šasija, ki sestoji iz sprednje preme z enojnim zgibom z vzmetnimi nogami in več-vodilne zadnje preme, združuje agilnost in smerno natančnost z izjemno stabilnostjo upravljanja in udobnim vzmetenjem. Sprednja pogonska gred je bila v novem BMW serije 2 Active Tourer deležna temeljite fine uglasitve ter omogoča avtomobilu optimalno vozno dinamiko in neverjetno natančne povratne informacije krmiljenja. Elektromehanski volan in funkcionalna postavitev sistema se povežeta in ponudita izjemno doživetje v vožnji brez motečega vpliva navora motorja na volanu.

Inteligentna uporaba večfaznih jekel z visoko trdnostjo in toplo preoblikovanih jekel najvišje trdnosti bistveno prispeva k varnostnim standardom v BMW serije 2 Active Tourer, obenem pa ohranja tudi nizko maso vozila. Kot ključni dejavnik, ki prispeva k izjemni vozni dinamiki avtomobila, je lahka konstrukcija le eden izmed mnogih elementov iz sklopa tehnologije BMW EfficientDynamics. Ta vključuje tudi funkcijo Auto Start Stop, regeneracijo zavorne energije, indikator za optimalno pretikanje prestav, delovanje pomožnih pogonskih sklopov na zahtevo in integralne zračne zavese, ki s parom vertikalnih odprtin za zrak na sprednjem odbijaču usmerjajo pretok zraka preko sprednjih koles. Pozno jeseni se bo sklop razširil in vključil še različice, opremljene z sistemom štirikolesnega pogona xDrive.

Avto na slovenski trg prihaja jeseni, o ceni pa bodo več povedali na ženevskem avtomobilskem salonu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija