Uradno

Lorenzo za dve leti k Hondi
Lorenzo za dve leti k Hondi
05.06.2018 21:32 Artur Švarc

Jorge Lorenzo je po zmagi v nedeljo povedal, da je njegova zgodba pri Ducatiju končana.

Španec, ki je suvereno po slabih predstavah pri Ducatiju dobil dirko v Mugellu, se bo dve leti udinjal ob boku Marca Marqueza. Za vsako leto bo Španec dobil 4 milijone dolarjev, kar je trikrat manj kot pri Ducatiju.

Lorenzo, ki je z Yamaho osvojil tri naslove prvaka, je po dirki v Mugellu povedal, da je zmaga prišla prepozno, da bi se relacije v ekipi popravile, čeprav so vodilni možje v ekipi navijali, da se mu da še ena priložnost. Španec naj bi dogovor s Hondo dosegel že pred 14 dnevi v Franciji, z njimi pa se je pogajal vse od januarja, še pred začetkom letošnje sezono.

Honda je iskala naslednika za Pedroso in Japonci so se pogajal tudi z Zarcojem, ki se je odločil za KTM in Dovijem, ki pa ostaja pri Ducatiju. Potem, ko je tudi Joan Mir podpisal za Suzuki, se je zdelo, da bo Pedrosa ostal, a so se vodilni pri Hondi odločili za Lorenza. Lorenzo naj bi bil pred tem zelo blizu podpisa pri Marc VDS, ki bo 2019 satelitsko moštvo Yamahe, ki uradno niti še ne obstaja, vendar je pri Hondi videl precej boljše možnosti, sploh ker za Marc VDS s kapitalom menda stoji tudi Valentino Rossi, ki bi lahko moštvo prevzel po svoji uradni upokojitvi.

 

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija