Marc testiral dirkalnik F1
Marc testiral dirkalnik F1
05.06.2018 21:17 Artur Švarc

Svetovni prvak in vodilni v prvenstvu je danes v Spielbergu testiral dirkalnik F1.

Štirikratni svetovni prvak MotoGP Marc Marquez je danes na Red Bull Ringu odpeljal 43 krogov v 6 let starem Red Bullovem dirkalniku v barvah letošnjega Toro Rossa z napisom Honda in številko 93.

Vse skupaj je potekalo v okviru promocije prihajajočih dirk F1 in MotoGP na nam najbližjem dirkališču na Avstrijskem Štajerskem. Na dogodku so bili tudi prvi mož Red Bulla, Didi Mateschitz, pa Niki Lauda ter šef Honde Masaši Jamamoto. Za uvajanje v dirkalnik je poskrbel Marc Webber.

Uradno časov niso merili, a Marquez naj bi krog odpeljal pri  1:14.9, a je v krogu, ki bi bil šest desetink hitrejši, naredil napako in se na koncu kroga zavrtel.

Marquezov čas je bil 10 sekund počasnejši od lanskega najboljšega štartnega položaja Bottasa, a treba je vedeti, da  je 6 let star dirkalnik na Pirellijevih demonstracijskih gumah z V8 Renaultovim motorjem in brez DRS vse prej kot primerljiv s časi.

Marquez je po vožnji povedal: »Danes imam nasmeh do ušes, to je bilo izjemno doživetje. Neverjetno je bilo voziti dirkalnik F1, sploh ker je to eden prvih takih dogodkov na štirih kolesih zame. V Motegiju sem sicer vozil F3, a le 2 kroga.«

»Včeraj sem bil zelo nervozen, danes zjutraj tudi, nisem veliko spal, še manj kot na dirkaški vikend. A učil sem se korak za korakom in sem zares užival. Rekli so mi, da nisem slab, a sem bil daleč od prave hitrosti, vendarle sem se na koncu učil in sčasoma razumel, kako vse deluje. Ta dan si bom zapomnil za vedno.«

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija