Dirkači

Pedrosa operiran
Pedrosa operiran
11.04.2018 09:11 Peter Košenina Peter Košenina, arhiv

Dani Pedrosa si je pri padcu v prvem krogu nedeljske dirke poškodoval desno zapestje. Po vrnitvi v domovino so ga operirali, ni pa še znano, ali bo lahko nastopil že na tretji dirki prvenstva, ki bo čez teden in pol v Austinu.

Pedrosa je padel po tem, ko ga je v prvem krogu prehitel Johann Zarco. Francozu se je zdelo, da je Pedrosa počasnejši od takrat vodilnih Millerja in Marqueza, zato je hotel čim prej mimo njega. Na napol mokri stezi je precenil sposobnosti zaviranja svoje yamahe in skorajda trčil v Španca. Ta je svojo hondo dvignil in odvil vstran ter tako zapeljal na moker in umazan del steze. Ko je odprl plin, je poletel preko krmila in odstopil. Takoj se je pobral in videti je bilo, kot da jo je odnesel brez poškodb, po prihodu v bokse pa je začutil bolečino v desnem zapestju. Natančnejše preiskave so pokazale zlom koželjnice in takoj so se odločili za operacijo.

Pedrosa je bil v svoji karieri poškodovan večkrat kot katerikoli aktivni dirkač. Očitno mu bo zaradi nove poškodbe po vodi splavala še ena sezona. Iz moštva niso sporočili, kdaj bi se lahko vrnil na dirkališča, govorice pa pravijo, da na dirki v Austinu najverjetneje ne.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija