Giacomo Agostini

Rossi pretirava
Rossi pretirava
10.04.2018 15:25 Artur Švarc

Po mnenju največjega med velikimi je Rossi v svoji kritiki Marqueza močno pretiraval, sploh, da naj bi ga zadel namerno.

Rossi po dirki ni šparal besed na račun svetovnega prvaka in spet odprl boj, ki se je začel v Sepangu pred tremi leti, ko je Rossi Marqueza z brco odvrnil od sebe.

Kot je za italijanski Radio 24 povedal 15-kratni svetovni prvak Agostini, si Marquez ne zasluži dodatne kazni, sploh pa je Rossi tudi sam naredil kar nekaj takih potez v svoji karieri.

“Marquez je storil napako in se opravičil, upam, da tega ne bo več storil, ne rabi pa biti zaradi tega diskvalificiran. Dovolj je bil kaznovan že med dirko, če bomo vsakič kar diskvalificirali ljudi, potem to ne bo več dirkanje.”

“T velja za vse. Mislim, da je Iannone zadel Doviziosa pred dvema letoma in dobil tri mesta pribitka na štartu, a tako se ne dirka več. Kar se je zgodilo med Rossijem in Marquezom, se lahko zgodi vsakomur. Zgodilo se je meni, zgodilo se je Rossiju, enako Zarcoju, ki je podr Pedroso.”

“To, da Marquez cilja nogo dirkača, kar trdi Rossi, ne drži, vsi so bili malce napeti po dirki in zato tudi pretiravanja.”

Agostinija so vprašali tudi za mnenje o Marquezovem opravičilu in meni, da bi moral Marquez z vsem skupaj nekoliko počakati.

“To so težki trenutki takoj po dirki, ko je adrenalin še na 100 %. Morda bi bilo bolje, da bi počakal kakih 20 minut, ko se bi vse že umirilo. Tudi če ne bi šel do Yamahe, bi ga vsi vseeno kritizirali."

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija