Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Praznovanje ob visoki obletnici Mazde MX-5
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
12.02.2014 12:30

Mazda z lastniki in navijači praznuje 25- letnico svojega slavnega roadsterja.

Artur Švarc

Japonski proizvajalec je ob praznovanju srebrnega jubileja svojega legendarnega športnega avta MX-5 pripravila posebno spletno stran. S ciljem povezovanja z ljubitelji in lastniki Mazde MX-5 po celem svetu, ponuja nova spletna stran vpogled tako v zgodovino, kot tudi v bodočnost najpopularnejšega roadsterje vseh časov, spremljano s komentarji inženirjev in zgodbami o njenem oblikovanju.  

Prve skice športnega avta za moderne čase segajo v pozna osemdeseta leta. Prva Mazda MX-5 je svetovno predstavitev slavila februarja 1989 na avtomobilskem salonu v Chicagu. Navdahnjena s stilskimi roadsterji iz 1960-tih in 1970-tih je Mazda ostala zvesta formuli, zaradi katere so bili tako priljubljeni: okretni, lahki, z veseljem v vožnji z odprto streho. Oživljanje segmenta obsojenega na izumrtje je Mazda MX-5 nadgradila z do takrat nepoznanim nivojem kvalitete izdelave in zanesljivosti športnega avta. Tudi v sedanji, tretji generaciji je MX-5-ka kljub vse strožjim zahtevam glede izpustov in varnosti zadržala čisti Jinba Ittai (enotnost jezdeca in konja) vozni občutek, ki vse bolj  postaja sinonim za današnjo Mazdino znamko. 

Mazda MX-5 ostaja tudi po četrt stoletja odmevna zgodba o uspehu z več kot 200 nagradami po celem svetu, vključno z japonskim avtom leta 2005-2006. Guinessova rekorderka za najbolje prodajani športni dvosedežni avto je v decembru presegla število 920.000 izdelanih primerkov. 

Spletna stran 25-tega jubileja, ki se bo sprotno dopolnjevala, je dosegljiva na povezavi: 

http://www.mazda.com/mazdaspirit/craftmanship/mx-5/mx-5_25th/

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija