Valentino Rossi

Marquez je uničil naš šport
Marquez je uničil naš šport
09.04.2018 01:02 Artur Švarc

Valentino Rossi po koncu dirke ni skrival svoje jeze nad dogajanjem na dirki.

Rossi in Marquez imata za sabo že pestro zgodovino v zadnjih letih, na zadnji dirki pa je vse eskaliralo do neba. Marquezov manever v 13. ovinku malo pred koncem dirke je Rossija stal uvrstitve pri vrhu. Marquez je na koncu dobil 30 sekund kazni in končal na 18. mestu, Rossi pa po koncu dirke ni šparal besed.

»To je zelo slabo, ker je uničil naš šport, enostavno nima nobenega spoštovanja do rivalov,« je povedal Rossi.

»Ko pelješ 300 km/h, moraš spoštovati svoje nasprotnike, dati moraš vse od sebe, a kar je preveč, je preveč.«

Marquez je moral že na začetku sicer vesoljskega pregona vrniti mesto Espargaroju, ko je prav tako agresivno priletel v njegovo Aprilio. Rossi je Marqueza odkrito obtožil, da želi, da njegovi nasprotniki padejo.

»Če izpostaviš posamezen primer na tej dirki, je to, kar se lahko zgodi vsakomur. Lahko se zmotiš pri zaviranju, dotakneš nasprotnika, to se dogaja, to je dirkanje. A to se njemu dogaja že od tega petka, najprej Vinales in Dovizioso, z mano je prvič trčil v soboto zjutraj in potem še danes v dirki. Na dirki je priletel v štiri dirkače. On gre z nogo pod nogo drugega, ker ve, da on ne bo padel, ostali pa lahko pademo. On upa, da bomo padli. Ko začneš voziti tako, vse skupaj premakneš na zelo nevaren nivo.«

»Če bi vsi dirkači vozili tako kot on, brez spoštovanja, potem je to postal zelo nevaren šport in se bo slabo končalo.«

Rossi in Yamaha so se po dirki takoj oglasili pri komisarjih in Rossi je povedal, da imajo zdaj vodilni veliko odgovornost, da preprečijo Marquezu, da s tem početjem nadaljuje.

»Strah me je, strah me je na stezi, ko sem tam z njim. Prestrašen sem, ko vidim na tabli na ravnini napis, da je za mano, razmišljam le, da ne bom padel.«

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija