Dirkači

Lorenzo: »Dovi spodkopava mojo moralo«
Lorenzo: »Dovi spodkopava mojo moralo«
07.04.2018 09:45 Peter Košenina Peter Košenina, arhiv

Jorge Lorenzo je v pogovoru za špansko televizijsko postajo Movistar TV poskrbel za dvig temperature v Ducatijevi garaži. Kolega v moštvu Andrea Doviziosa je obtožil spodkopavanja njegove morale.

Lorenzo je znan po svoji razdražljivosti in v zadnjem času zaradi slabih rezultatov ni najboljše volje. Po slabi predstavi na prvi dirki v Katarju sta se grdo gledala z Gigijem Dall'Igno, po njej pa je Lorenzo prekinil sodelovanje z osebnim trenerjem Alexom Debonom. Pozimi je Majorčan rojaka najel, da bi mu pomagal pri pripravi, po zimskih tesitranjih in prvi dirki sezone pa sta se njuni poti že razšli. V Ducatijevem moštvu so pozivali k mirnosti, a je dirkač v intervjuju pred dirko v Argentini spet prilil olja na ogenj. »Dovizioso je zelo inteligenten. Vedno vse ve. Vso kariero že spodkopava mojo moralo in to počne tudi zdaj, ko sva sotekmovalca v moštvu. Gre za to, kako z novinarji govori o meni . Vse je v redu. Je mirna oseba in imava prijeten odnos. Konec koncev smo tu, da zmagamo v prvenstvu, ne da najdemo prijatelje,« je dejal. Ko so ga po tem prosili za razlago, je spremenil temo. »Slišali ste intervju. O tem bomo govorili drugič. Zdaj se hočem le osredotočiti na dirko,« je odgovoril.

Izjave vplivajo na odnose v ekipi, ne glede na to, da se Dovizioso ni dal motiti in je Špančevo reakcijo označil za normalno. Nobeden od dirkačev še nima pogodbe za prihodnji dve leti, im pa Dovizioso po zmagi na prvi dirki sezone v rokah veliko močnejše karte od Lorenza.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija