Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Letošnji motor mu vliva upanje za odlične rezultate
Zakaj je Valentino Rossi tako optimističen?
Letošnji motor mu vliva upanje za odlične rezultate
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
29.03.2018 22:13

Po razočaranju v lanski sezoni želi veteran čim večkrat krojiti vrh v MotoGP.

Artur Švarc

Večkratni svetovni prvak Valentino Rossi je na prvi dirki sezone za VN Katarja pokazal zobe in končal kot najboljši voznik Yamahe. Pred prvo dirko je še podaljšal pogodbo za dve sezoni in tako bo vsaj do leta 2020 sedel na tovarniškem motorju Yamaha M1.

Na začetku sezone 2020 bo dopolnil 41 let.Med intervjujem za Gazzeto dello Sport je Rossi izjavil, da ga možnost boriti se za stopničke motivira in mu daje nov zagon in željo po dirkanju. 

»Le zadnjo sezono smo imeli težave, pred tem pa sem bil trikrat podprvak«, kometira Rossi.  Valentino je daleč najstarejši voznik v MotoGP. »Z leti motivacija lahko upade. Poleg tega so še tukaj fizične prepreke, saj je potrebno trenirati več, če želite biti v koraku z mlajšimi in najboljšimi. Predvsem pa moram biti srečen, da lahko pri skoraj 40 letih vozim motorno kolo na najvišjem nivoju« ugotavlja devetkratni svetovni prvak.

Po šibki lanski sezoni je bila prihodnost Rossija precej negotova. Namreč podaljšanje pogodbe je bilo odvisno od uspeha. 

»V sezoni 2017 smo izgubili veliko časa, saj smo razvijali napačno šasijo in motor. Poleg tega sta Ducati in Honda namenila več časa, denarja in znanja za razvoj elektronike. To je naša šibka točka. Yamaha mora to razumeti in delovati v smeri razvoja le tega«, analizira Rossi.

Na prvi dirki je bila Yamaha zelo konkurenčna. »Obstajajo dirkalne steze, kjer ima zadnja guma slab oprijem. Tam se bomo morali še bolj boriti. Obenem pa delati na razvoju, da bomo tudi na takšnih progah konkurenčni. Menim pa, da z Yamaho M1 letnik 2018 nismo tako zadaj kot lani«, napoveduje Rossi. Lanskoletni motor ni ostal v lepem spominu, saj je imel veliko slabosti, ki jih čez leto niso uspeli odpraviti. »Tudi letos ima motor nekaj slabosti, a vemo kako jih odpraviti in to je razlika od lani. Lani som bili do polovice sezone konkurenčni, potem pa je zagon padel. Letos je občutek, da bo več možnosti, saj smo je motor boljši in daje več upanja, da se lahko vmešamo v boj za stopničke« pravi ljubljenec množic po svetu. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija