Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Je staknil pljučnico?
Michael Schumacher
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
12.02.2014 07:48

Pri Schumacherju naj bi zdravniki ugotovili pljučnico, ki naj bi bila posledica umetnega dihanja. Trepetanje za velikim šampionom se nadaljuje.

Artur Švarc

Trepetanju za rekorderjem v naslovih prvaka v formuli ena ni konca. Kot poroča nemški časnik Bild, naj bi zdravniki univerzitetne klinike v Grenoble ugotovili pljučnico. Kakšne učinke ima na fazo prebujanja, je do sedaj še neznano. Schumacherjeva menedžerka Sabine Kehm teh govoric ni želela zanikati niti ne potrditi. Špekulacije bodo še naprej ostale nekomentirane, tako Kehmova.

Pljučnica ni redka posledica dolgega obdobja kome. Ker je pacient v času kome deležen umetnega dihanja, refleks požirka ni dejaven. Običajna funkcija čiščenja pljuč z dihanjem tako ne deluje. Dlje časa je pacient v komi, toliko bolj je občutljiv za to bolezen. Pljučnica se večinoma zdravi z antibiotiki.  

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija