Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
V sezoni 2015 lepši dirkalniki?
Charlie Whiting namiguje
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
12.02.2014 02:36

Mesec pred začetkom letošnje sezone je direktor dirk formule 1, Charlie Whiting, namignil, da se za sezono 2015 obetajo spremembe.

Artur Švarc

Vodstvo formule ena je kot kaže le spoznalo, da dizajni letošnjih dirkalnikov, oz. njihovih nosovi, niso ravno najboljša reklama za kraljico motošporta. In če k temu dodamo še, da je bilo precejšnjo mero nezadovoljstva moč zaznati tudi pri stroki ter seveda samih navijačih, je bila naznanitev sprememb samo še vprašanje časa. In res – direktor dirk, Charlie Whiting, je že namignil, da nosovi naslednje leto ne bodo več tako grdi. Ob tem pa je zanimivo, da je vodstvo še slab mesec nazaj spremembe, v zvezi z dizajni nosov, v pravilniku zavrnilo.

''Več simetrije lahko zagotovimo, ne samo tako, da predpišemo največjo odstopanje, ampak tudi najmanjše. Ter tako, da ne povečamo samo tiste površine, ki je pomembna za višino dirkalnikov. Prav tako pa lahko zagotovimo, da gredo te površine nekoliko bolj nazaj. To bi moralo preprečiti te radikalne prehode,'' je povedal Whiting.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija