Syahrin za Tech3 – se začenja pravljica o Pepelki?
Syahrin za Tech3 – se začenja pravljica o Pepelki?
21.02.2018 11:38 Artur Švarc

Kar smo napovedali že pred dvema tednoma – Hafiz Syahrin je podpisal pogodbo s Tech3 Yamaho.

23-letnik bo zamenjal bolanega Jonasa Folgerja in bo tako prvi Malezijec v najvišjem razredu motociklizma. Syahrin je bil od 2014 član Moto2, 2016 je osvojil 9. mesto v prvenstvu, lani pa je dvakrat stal na stopničkah.

Sprva so pri Tech3 na test povabili Yonnyja Hernandeza, ki si kruh služi pri Pederciniju v Superbikeu, nakar so dali priložnost Syahrinu. Ta na drugih testiranjih na Tajskem sicer ni bil med najhitrejšimi, a je glede na to, da je novinec na najmočnejšem motociklu, kar lepo napredoval in svoj čas iz prvega dne izboljšal za 1,6 sekunde.

Herve Poncharal, šef Tech3 je povedal, da je Syahrin najboljša rešitev ta hip za obolelega Folgerja.

Syahrin za Tech3 – se začenja pravljica o Pepelki?

»Po tem, ko je Jonas povedal, da letos ne bo dirkal, smo se znašli v težavah. Morali smo prepričati ljudi okoli nas, da je Hafiz sposoben za dirkača MotoGP in v treh dneh v Buriramu se je moral dokazati v neznanem okolju. Potegnjeno pod črto je odlično opravil, izpolnil je nalogo. Pri Yamahi so nad videnim bili zadovoljni in cela Tech3 ekipa je bila navdušena,« je povedal Poncharal.

»Počaščen sem, da sem mu lahko dal priložnost in vem, da bo to zgodovinska zgodba, saj je prvič dirkač iz Malezije v MotoGP za celo sezono in vemo, kako popularen je ta šport v tem delu sveta.«

Syahrin bo čez 2 tedna testiral še v Katarju, kjer se 18. marca tudi začne nova sezona.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija