Dirkači

Hernandez v Sepangu namesto Folgerja
Hernandez v Sepangu namesto Folgerja
25.01.2018 16:13 Peter Košenina Peter Košenina, arhiv

Kolumbijec Yonny Hernandez bo na prvih letošnjih testiranjih, ki se v Sepangu začnejo v nedeljo, v ekipi Yamaha Tech3 dirkal namesto Jonasa Folgerja. Nemec je pred kratkim zaradi zdravstvenih težav odpovedal letošnje nastopanje v svetovnem prvenstvu razreda MotoGP.

Herandez ima v kraljevem razredu dolgoletne izkušnje, saj je v njem dirkal med leti 2012 in 2016, a nikoli preveč uspešno. Lani je prestopil v razred Moto2, v letošnji sezoni pa bo dirkal v svetovnem prvenstvu razreda Superbike. Ekipa Tech3 je ob objavi imena dirkača, ki bo v Maleziji nadomestil Folgerja, objavila izjavo za javnost, v kateri šef ekipe Herve Poncharal pravi, da bi Hernandez morda lahko dirkal celo sezono. Kolumbijec ima sicer v prvenstvu Superbike že podpisano pogodbo z ekipo Pedercini Kawasaki, a je šef ekipe Lucio Pedercini novinarjem italijanskega portala gpone.com že dejal, da bi bil Hernandeza pripravljen prepustiti Poncharalu. Če bi do dogovora prišlo, naj bi Italijan že imel zamenjavo za Kolumbijca.

Na trgu dirkačev je tik pred sezono izjemno malo takih, ki so dovolj hitri za dirkanje v razredu MotoGP, pa še nimajo pogodbe za sezono 2018. Hernandez je očitno eden redkih, ki bi lahko razveljavil že podpisano pogodbo in zato v razredu MotoGP nastopal celo leto.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija