Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Kugini kupci prtljažna vrata radi odpirajo z nogo
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
10.02.2014 08:43

Največji oboževalci so nizozemski voznik, saj je prostoročno odpiranje izbralo več kot 90 odstotkov kupcev.

Artur Švarc

Lovljenje ravnotežja z zajetnimi nakupovalnimi vrečkami med iskanjem ključev je dobro znan prizor za večino uporabnikov avtomobilov – za kupce nove Kuge pa je to le še neprijeten spomin. Nova Kuga je lani kot prvi srednje velik športni terenec v Evropi ponudila prostoročno odpiranje prtljažnih vrat, ki voznikom omogoča, da prtljažnik odprejo brez uporabe rok, saj zadošča preprost zamah z nogo pod zadnjim odbijačem.

Več kot 35.700 uporabnikov Ford Kuge – 48 odstotkov kupcev – je v letu 2013 naročilo ta sistem, prvo mesto pa s kar 94 odstotki pripada Nizozemcem. Med Fordovimi šestimi največjimi evropskimi trgi je sistem najbolj priljubljen v Italiji, kjer ga je izbralo 60 odstotkov kupcev, sledi ji Nemčija s 57 odstotki. Podatka za Slovenijo ni.

Sistem deluje z dvema tipaloma v zadnjem odbijaču, ki zaznata voznikovo nogo in se odzoveta na zamah. Tako je preprečeno, da bi se prostoročno odpiranje sprožilo nehote, na primer zaradi premikanja živali pod vozilom. Ford je s pomočjo prostovoljcev, ki so uporabljali testne prototipe, izpopolnil sistem in določil ustrezno gibanje pri zamahu z nogo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija