Odzivi

Lorenzo: Pomagal sem Doviziosu
Lorenzo: Pomagal sem Doviziosu
13.11.2017 10:05 Peter Pirkovič

Jorge Lorenzo je po dirki povedal, da moštvenih nasvetov ni upošteval, ker je raje pomagal moštvenemu kolegu, in če kdorkoli misli, da je igral umazano igro, o motoršportu nima pojma.

Včerajšnja zadnja dirka prvenstva je poleg novega-starega svetovnega prvaka prinesla tudi številne polemike okrog dogajanja v Ducatijevem moštvu, ki je Jorgeju Lorenzu med dirko več kot očitno ukazala, da predse spusti Doviziosa, a Španec tega ni upošteval.

»Na dirki so imeli vodilni dirkači izjemno hiter ritem, a že v prvem zavoju nisem bil na pravi poziciji, da bi lahko prehiteval. Poleg tega sem imel precejšnje težave s sprednjo gumo in posledično nisem imel zaupanja v desne zavoje. Bila je zadnja dirka, zato sem skušal dati od sebe največ, tudi za ceno padca,« pove Lorenzo.

A veliko polemik je bilo po koncu dirke, ko Lorenzo ni želel upoštevati moštvenih ukazov.

»Andrea je imel ves konec tedna težave na tej stezi, saj ni uspel doseči pravega ritma. Vedel sem, da ga moram spustili naprej, a po drugi strani sem razmišljal logično, da mu utiram pot do boljših časov na stezi, to pa bi pomenilo, da bi se približali vodilni skupini. Mogoče je na prvi pogled bilo videti kot, da to počnem nalašč, a Dovi se mi je po dirki vendarle zahvalil za pomoč, kar je dovolj jasno sporočilo. Če kdo misli, da je bila moja vožnja sramota, potem o motoršportu nima pojma,« je bil jasen Španec.

No, na koncu se scenarij ni izšel, saj je Lorenzo odstopil zaradi zdrsa sprednje gume, Dovizioso pa je malce prav tako zapeljal v pesek in dokončno pokopal upe na dobro uvrstitev.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija