Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Nissan GT-R Nismo na prvo premiero v Ženevo
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
09.02.2014 11:19

Čez nekaj tednov bomo v Ženevi prvič spoznali avto, ki ga žene 600 konjskih moči (441 kW) naprednega 3,8-litrskega V6 motorja z dvema turbinskima polnilnikoma.

Artur Švarc

Nissan GT-R Nismo je bil zasnovan, izpopolnjen in do potankosti dovršen med obsežnimi testiranji v Evropi. Ob vrnitvi bo deležen svoje prve evropske predstavitve 4. marca na ženevskem avtomobilskem salonu 2014.

Avto je trenutno na voljo na Japonskem, v Evropo pa pride septembra. Novi GT-R dopolnjuje svojo izvirno japonsko dirkaško poreklo s koreninami v Evropi, saj so ga razvili in testirali na dirkalni stezi Nordschleife nemškega dirkališča Nürburgring, ki ga številni priznavajo kot eno izmed najzahtevnejših dirkališč na svetu. Nissanov glavni izvršni direktor Carlos Ghosn pravi, da je to najhitrejši Nissan GT-R doslej. "Progo je prevozil s časom 7:08,679 in z gotovostjo lahko trdimo, da ima Nissan GT-R Nismo med avtomobili množične proizvodnje popoln rekordni čas na stezi Nordschleife dirkališča Nürburgring, kar je zlato merilo doseganja visokih zmogljivosti."

Kaj pod kožo skriva novi Nissan GT-R Nismo?

- 3,8-litrski V6 VR38DETT motor pod pokrovom motornega prostora odlikuje strokovno znanje, ki so ga v oddelku Nismo pridobili s sodelovanjem na dogodkih, kot je svetovno znana 24-urna dirka na Nürburgringu. Povečali so moč motorja, ki zdaj dosega 600 KM (441 kW) in 652 Nm navora. Nova visokozmogljiva turbinska polnilnika z velikim pretokom, kot se uporabljajo za dirke GT3, izboljšujeta dovod zraka, optimiziran individualni nadzor časov vžiga v vsakem valju in nadgrajena črpalka za gorivo pa izboljšujeta zgorevanje.

- Vzmeti in posebej razviti blažilniki Bilstein DampTronic na sprednjih in zadnjih obesah so prilagojeni prav za ta model, kar zagotavlja izjemno raven oprijema in kar najboljšo progresivno odzivnost vodljivosti. Na voljo so trije načini vzmetenja: Udobno (Comfort), običajno (Normal) in R za uporabo na dirkališčih.

- Ekskluzivne pnevmatike Nismo (razvilo jih je podjetje Dunlop) izkazujejo izjemne značilnosti oprijema in vodljivosti. Spredaj: 255/40 ZRF20; zadaj 285/35 ZRF20.

- Posebej razviti drogovi, pritrjeni na sprednja dvojna prečna vodila, povečujejo zaostajanje koles, kar optimizira položaj koles pri vožnji skozi ovinke ob visokih G-pospeških ter izboljšuje stabilnost med vožnjo naravnost in skozi ovinke. Poleg tega so uporabljeni veliki, izjemno trdni vijaki, ki povečujejo togost območja pritrditve kolesnega pesta.

- Za zmanjševanje nagibanja karoserije pri vožnji skozi ovinke in spreminjanju smeri je Nissan GT-R Nismo opremljen s 17,3 mm votlim stabilizacijskim drogom na zadnjem delu, ki povečuje togost pri nagibanju in zmanjšuje težo.

- Večja togost karoserije je dosežena z uporabo lepljenja poleg točkovnega varjenja, kar zagotavlja natančno odzivnost obes in vzmetenja pri izjemnih obremenitvah. To je "tovarniško dovršena" izboljšava oddelka Nismo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija