Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Latvala prepričljivo dobil švedsko preskušnjo
WRC Švedska
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
08.02.2014 16:36

Jari-Matti Latvala je drugi rally za svetovno prvenstvo odpeljal tako rekoč brez napake in si privozil svojo drugo zmago v Volkswagen Polu WRC. Prevzel je tudi vodstvo v skupni razvrstitvi WRC prvenstva.

Artur Švarc

Tretji dan švedskega rallyja, so imeli dirkači pred seboj še zadnjih sedem preskušenj, ki so skupno štele 118 km (zaradi poznega štarta SS20 je bila odpovedana SS21 - TV prenos zadnje preskušnje). 28-letni Finec je svojo prednost pred Mikkelsenom , ki je na jutranji SS18 naredil napako in izgubil 30 sekund, še povečeval (zmagal je na štiri jutranjih preskušnjah) in je po 23 odpeljanih preskušnjah drugouvrščenega moštvenega kolega za seboj pustil kar za 53,6 sekunde. Drugo mesto je za Andreasa Mikkelsena še toliko bolj pomembno, saj so to njegove prve stopničke v prvenstvu WRC in to na domačem terenu. Tretje uvrščeni Mads Ostberg v Citroenu DS3, ki se je z Mikkelsenom boril za drugo mesto (razlika med njima je bila na koncu 5,9 s), je na zadnji preskušnji postavil naboljši čas in osvojil še tri dodatne točke (Power Stage). Četrti je bil Mikko Hirvonen v Citroenu DS3 (dodatna točka za tretje mesto v Power Stageu), peti Ott Tanak v Ford Fiesti, šesto mesto si je po petkovi napaki privozil Sebastien Ogier, kot sedmi je rally končal Henning Solbeg, osmi je bil Tidenman, deveti Breen, najboljšo deseterico pa je zaključil Kris Meeke.

Med osmoljence tega rallyja nedvomno lahko uvrstimo Poljaka Roberta Kubico, ki na snežni podlagi ni našel pravega ritma, večkrat zletel s ceste in končal na skupnem 24. mestu, z več kot pol ure zaostanka za Latvalo. Precej slabo predstavo so prikazali tudi pri moštvu Hyundaija. Namreč, tako Hanninen kot Neuville sta v včeraj zletela s ceste in pridelala velik zaostanek.

Rezultati po SS24:

1.  Jari-Matti Latvala  VW             3h00m31.1s
 2.  Andreas Mikkelsen   VW                 +53.6s
 3.  Mads Ostberg        Citroen            +59.5s
 4.  Mikko Hirvonen      M-Sport Ford     +2m26.9s
 5.  Ott Tanak           M-Sport Ford     +3m00.5s
 6.  Sebastien Ogier     VW               +4m29.9s
 7.  Henning Solberg     M-Sport Ford     +4m47.5s
 8.  Pontus Tidemand     M-Sport Ford     +5m38.2s
 9.  Craig Breen         Kel-Tech Ford    +8m55.4s
10.  Kris Meeke          Citroen         +11m18.0s

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija