Kvalifikacije VN Japonske

Na japonski preskušnji s prvega mesta Zarco
Na japonski preskušnji s prvega mesta Zarco
14.10.2017 10:27 Peter Pirkovič

Danes zgodaj zjutraj, po našem času, so dirkači kraljevskega razreda MotoGP opravili s kvalifikacijami pred jutrišnjo dirko. Najboljši položaj si je v zadnjih trenutkih privozil Francoz Johann Zarco s poltovarniško Yamaho, medtem ko sta tovarniška dirkača Yamahe ostala daleč zadaj.

Za Francoza, za katerega je to drugi najboljši štartni položaj v tem razredu, se je uvrstil Ducatijev dirkač Italijan Danilo Petrucci, iz prve vrste pa bo dirko začel tudi tretjeuvrščeni svetovni prvak Marc Marquez. Slednji je ob koncu kvalifikacij izbral še gume za suho stezo, a ga je pri tem povsem polomil. Podobno je storil tudi Valentino Rossi, ki je končal na 12.mestu, medtem ko se njegov moštveni kolesa Vinales sploh ni uvrstil v hitrejšo kvalifikacijsko skupino.

Možnosti Marqueza, da se še bolj utrdi na prvem mestu v skupni razvrstitvi SP, so precej dobre, saj sta njegova največja tekmeca  Andrea Dovizioso in Maverick Vinales kvalifikacije končala zadaj na devetem oziroma 14. mestu.

Štiri dirke pred koncem prvenstva ima namreč Marquez 16 točk prednosti pred Doviziosom. Lani si je španski motociklist prav na Japonskem privozil skupno zmago.

Na japonski preskušnji s prvega mesta Zarco

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija