Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Partnerstvo za prihodnost
Force India
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
08.02.2014 11:57

Po McLarnu in Caterhamu, se lahko s svojim moštvom v seriji GP2 po novem pohvali še Force India, ki je sklenila partnerstvo z moštvom Hilmer motorsport.

Artur Švarc

Kot je povedal šef moštva, Vijay Mallya, tiči razlog za partnerstvo v želji, da pripeljejo v formulo 1 mlade ter talentirane – v bližnji prihodnosti pa predvsem indijske – dirkače: ''Kot moštvo smo vedno poudarjali razvoj mladih dirkačev, zaradi česar me veseli, da lahko naznanimo partnerstvo z GP2 moštvom. Gre za logično potezo, saj želimo pripeljati naslednjo generacijo dirkačev ter jim dati priložnost, da pokažejo svoj talent. Naša prisotnost v seriji GP2 nas vodi bližje k razvojnemu programu za prehod mladih dirkačev od kartinga do višjih oblik profesionalnega motošporta.''

Nemško moštvo Hilmer je sicer s tekmovanjem v seriji GP2 začelo v lanski sezoni, za njih pa je med drugimi vozil tudi letošnji Caterhamov rezervni dirkač, Robin Frijns, ki je na dveh dirkah v Španiji prišel celo do ene zmage ter drugega mesta. V novi sezoni bo moštvo, po zaslugi novega partnerstva, dalo priložnost Argenticu Facuju Ragaliji ter Nemcu Danielu Abtu. V prihodnosti pa naj bi priložnost dobil tudi trenutno 15-letni dirkač iz Indije, Jehan Daruvala.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija