Dirkači

Millerja ne bo v Motegi
Millerja ne bo v Motegi
02.10.2017 18:23 Peter Košenina Peter Košenina, arhiv

Jack Miller bo po zlomu desne noge prisiljen izpustiti dirko za VN Japonske, ki bo v Motegiju na sporedu prihodnji teden. Avstralec se je poškodoval že v petek med treningom s trial motorjem blizu doma v Andori.

Dirkač moštva Marc VDS je poskušal rešiti zdrs sprednjega kolesa pri nizki hitrosti in si pri tem zlomil desno golenico. V soboto zjutraj so ga operirali v univerzitetni bolnišnici Dexeus v Barceloni, kjer velikokrat poskrbijo za poškodbe motociklističnih dirkačev. Zlom so učvrstili s ploščico in osmimi vijaki. Miller nogo že lahko premika, tako da se je že danes vrnil domov in začel s fizioterapijo, s pomočjo katere bo morda lahko nastopil na domači dirki za VN Avstralije čez dobra dva tedna. »Seveda sem razočaran in jezen, da bom moral dirko za VN Japonske izpustiti zaradi poškodbe, ki sem jo dobil pri nečem, kar sploh ni bil padec. V devetih od desetih primerov se ne bi zgodilo nič, tokrat pa sem z nogo nekam zadel in si v bližini kolena zlomil golenico,« je poškodbo opisal Miller.

Do nje je prišlo ob zelo slabem času, saj dirkače na azijski turineji v treh koncih tedna čaka prav toliko dirk. Miller se prihodnje leto seli v Ducatijevo satelitsko moštvo Pramac, v svetovnem prvenstvu pa trenutno zaseda dvanajsto mesto.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija