Zanimivosti

Rossi v Misanu preizkušal telesno pripravljenost
Rossi v Misanu preizkušal telesno pripravljenost
18.09.2017 20:57 Peter Košenina Peter Košenina, arhiv

Valentino Rossi, ki se je pred 18 dnevi poškodoval med treningom, je danes na dirkališču v Misanu sedel na Yamaho R1 in odpeljal štiri kroge. Italijanu je daljše preizkušanje stanja poškodovane noge preprečil dež.

Sprva je Rossi na prizorišču zadnje dirke svetovnega prvenstva nameraval testirati jutri, a je zaradi slabe vremenske napovedi preizkus opravil dan prej. Test je bil namenjen oceni telesne pripravljenosti pred dirko v Aragoniji, ki bo na sporedu že ta konec tedna. Devetkratni svetovni prvak po dvojnem zlomu desne noge očitno zelo hitro okreva, kakšne načrte ima za dirko v Aragoniji, pa ni znano. Na drugi strani Yamaha testiranja še ni komentirala. Pred tednom dni so v izjavi za javnost za nadomestnega dirkača na dirki v Aragoniji imenovali Nizozemca Michaela Van der Marka.

Valentino Rossi si je pri padcu zlomil golenico in mečnico desne noge, za razliko od poškodbe leta 2010 pa letošnji zlom ni bil odprt. Zdravniki so mu napovedali od 30 do 40 dni dolgo okrevanje. Leta 2010 se je Rossi na motocikel vrnil 42 dni po padcu.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija