Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Predstavitev v Bahrajnu?
Williams z izgledom Martinija
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
07.02.2014 11:24

Na prvih testiranjih v Jerezu se je Williamsov dirkalnik predstavil še v tradicionalni temno modri barvi in s samo štirimi sponzorji. To naj bi se kmalu spremenilo.

Artur Švarc

Običajno ekipe na prvih testiranjih rade predstavijo tudi svoje sponzorje, navsezadnje obkrožijo fotografije novih dirkalnikov celoten svet. Williams je bi pri tem nekoliko zadržan. Na novem dirkalniku so bili vidni samo štirje sponzorji. Toda v javnost je prišla vest, da se bo to kmalu spremenilo. Pred kratkim smo lahko namreč prvič slišali, da naj bi Williams sklenil sponzorsko pogodbo z Martinijem.

Informacije, kdaj naj bi Williams uradno predstavil novega sponzorja, so različne. Eni govorijo, da bo do tega prišlo neposredno pred drugim testom v Bahrajnu, drugi pa omenjajo predstavitev v okviru dirkaškega konca tedna uvodne dirke v Melbournu. Ena skrivnost pa je obelodanjena, kajti brazilski voznik serije GP2 Felipe Nasr je sedaj tudi uradno potrjen kot testni in rezervni voznik ekipe, ki bo svojo priložnost dobival na petkovih treningih.

"GearHeadMike" je na twitterju objavil fotografijo, kako bi lahko izgledal Williamsov dirkalnik z novim sponzorjem, novinar Pius Gasso pa je vse to dodelal. Vrnitev Martinija bi vsekakor bila odmevna vest. V formuli ena je Martini&Rossi kot sponzor ekipe Tecno prvič nastopil leta 1972, pozneje pa so Italijani sodelovali s takratnim lastnikom Brabhama Berniejem Ecclestoneom. Konec 70-ih let smo bili priča kooperaciji z Lotusom, potem pa so se preselili v športne avtomobile in z Lancio – najbolj znan avtomobil je iz sveta relija. Martini je bil v formuli ena nazadnje sponzor Ferrarija v sezoni 2008, prav tako pa tudi sponzor na nekaterih dirkah.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija