Dirkači

Rossi zapustil bolnišnico
Rossi zapustil bolnišnico
02.09.2017 13:48 Peter Košenina Peter Košenina, arhiv

Valentino Rossi je dober dan po operaciji zlomljene desne noge že zapustil bolnišnico v Anconi. Čeprav so zdravniki predvideli daljše bivanje na oddelku za poškodbe, se je dirkačevo stanje preko noči dovolj popravilo, da je lahko odšel v domačo oskrbo.

Yamahin dirkač je bolnišnico zapustil ob desetih dopoldne, potem ko se je ponoči dobro odpočil. »Za menoj je dobra noč, spal sem in zjutraj sem se počutil dobro. Zdravniki so mi dali zeleno luč za odhod domov, kjer se bom lahko še bolj spočil. Z rehabilitacijo bom začel takoj, ko bo mogoče, pred sprejemanjem kakršnihkoli odločitev, pa bom počakal na odziv telesa na rehabilitacijo,« je ob zapuščanju bolnišnice dejal Rossi. »Še enkrat se moram zahvaliti vsemu osebju bolnišnice Ospedali Riuniti v Anconi, pa tudi osebju prve pomoči v Urbinu in službi 118, kot tudi prijateljem, ki so me obiskali. Kot sem dejal že včeraj, bom storil vse, da se vrnem, kakor hitro bo mogoče,« je še dodal.

Rossi zapustil bolnišnico

Rossi si je v četrtek pozno popoldne med treningom zlomil golenico in mečnico desne noge, operiran pa je bil še isto noč. Zdravniki so včeraj predvideli od 30 do 40 dni dolgo okrevanje, kar je podobno okrevanju po nesreči leta 2010 v Mugellu, v kateri si je Doktor zlomil isto nogo. Takrat je za vrnitev potreboval 42 dni, treningi pred dirko na Japonskem, ki je dirkačev cilj za vrnitev, pa se začnejo 43 dni po nesreči.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija