Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Do točk prvič trije slovenski motokrosisti
MXGP Švica
Do točk prvič trije slovenski motokrosisti
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
13.08.2017 20:25

Švica je gostila petnajsto dirko svetovnega prvenstva v motokrosu, ki je slovenskemu motokrosu prinesla nov uspeh.

Artur Švarc

V elitni kategoriji MXGP so bili prvič pri točkah trije motokrosisti z licenco AMZS: Tim Gajser, Peter Irt in Jernej Irt. Gajser je bil skupno šesti, Jernej Irt enaindvajseti in Peter Irt dvaindvajseti.

V kvalifikacijah je bil najuspešnejši Slovenec Jernej Irt na osemnajstem mestu, Peter Irt je bil šestindvajseti, Tim Gajser pa šele dvaintrideseti. Gajser je bil na startu vpleten v skupinski padec in je moral zapeljati v prostor za mehanike, kjer so na njegovem motorju najprej menjali poškodovano kolo. Šele nato se je lahko vrnil na progo in nadaljeval s kvalifikacijami, ki jih je dobil Italijan Antonio Cairoli.

Gajser je po ponesrečenih kvalifikacijah na dirki startal z zunanje, manj ugodne pozicije. Na startu se je v obeh vožnjah prebil med deseterico najhitrejših tekmovalcev. V prvi vožnji je bil Makolčan sedmi in je večji del držal stik s hitrim Herlingsom, ki je končal mesto pred njim. Zmagal je švicarski tekmovalec Arnaud Tonus, tik za njim sta v cilj pripeljala Anglež Max Anstie in Italijan Antonio Cairoli. Brata Irt sta pred dirko poudarjala, da se veselita dirke v Švici, saj se na progi počutita domače. V prvi vožnji sta bila z dvaindvajsetim in triindvajsetim mestom blizu točkam svetovnega prvenstva, oba pa odločena, da v drugi vožnji uvrstitev izboljšata.

V drugo je Gajser startal še bolje in je bil najprej sedmi, potem pa je opravil še z dvema konkurentoma in je končal na repu najboljše peterice. Za veselje slovenskih navijačev sta poleg Gajserja poskrbela brata Irt, saj sta po solidnem startu vozila odločno in sta bila proti koncu dirke vse hitrejša. Jernej Irt je osvojil tri točke za osemnajsto mesto, Peter Irt pa je sledil tempu starejšega brata in je bil devetnajsti.

»Glede na osemnajsto mesto v kvalifikacijah in na hitre čase, ki sem jih dosegal na prostih treningih, sem pričakoval uvrstitev med prvih dvajset. V prvi vožnji mi kljub odličnemu dirkanju ni uspelo, zato sem bil kar malo razočaran. Kljub vsemu se je v drugo vse izšlo in sem osvojil točke. Izredno sem zadovoljen z vožnjo in rezultatom, saj se je pokazal velik napredek, ki sem ga dosegel s težkimi treningi v zadnjih treh tednih,« je bil po dirki vesel Jernej Irt.

Zmagovalec švicarske dirke je postal Jeffrey Herlings, drugi je bil Francoz Gautier Paulin, tretji pa Italijan Antonio Cairoli. Tim Gajser je bil skupno šesti in je seštevku dodal novih, pomembnih trideset točk, Jernej Irt je bil enaindvajseti, Peter Irt pa dvaindvajseti. Gajser v seštevku svetovnega prvenstva ostaja peti.

Motokrosisti iz Švice potujejo na Švedsko, kjer jih že naslednji vikend čaka nova dirka svetovnega prvenstva.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija