Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Osvežena bo skušala ogreti Slovence
Slovenska premiera: prenovljena Alfa Giulietta
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
06.02.2014 16:40

Prenovljena Alfa Giulietta v teh dneh obiskuje slovenske prodajne salone in s seboj prinaša malce osveženo podobo, nov motor, izboljšano tehnologijo in nekaj novih barv.

Artur Švarc

Prodajna statistika na slovenskem trgu nikakor ni na strani Alfe Romeo, mogoče tudi zato, ker se v prihodnje obeta popolna prevetritev celotne ponudbe. Temu primerno uvoznik niti ni želel postreči in še manj napovedovati koliko Giuliett bo letos zapeljalo na slovenske ceste. A dejstvo je, da je prav Giulietta tista gonilna sila milanske znamke. Vsaj kar se prodaje tiče. Zdaj k nam prihaja prenovljena in pripravljena na nove izzive. Italijani so ji malce spremenili sprednji del vozila (maska, luči, odbijači), preoblikovali ponudbo platišč, dodali tri nove barve, medtem ko ima notranjost številne spremenjeno armaturno ploščo, nove kakovostne materiale, nov je volan, novi so sedeži, možne so različne barvne kombinacije notranjosti, dodani so novi predali, sredinsko konzolo pa krasita (po izbiri kupca) 5-palčni ali 6,5-palčni barvni zaslon na dotik. Slednja sta povezana z nadgrajeno verzijo Uconnect, ki ponuja uporabnik vse potrebno, da mu med vožnjo ne bo dolgčas (USB, SD, AUX, Bluetooth in digitalni radijski sprejem). Seveda, tisti bogatejši s 6,5–palčnim zaslonom ponuja dodatno še navigacijski napravo, ki zmore 3D prikazovanje zemljevid za 46 držav.

Alfa Giullietta ima po novem na voljo tudi motor iz Alfe 4C. Gre za 1,75-litrski turbo bencinski motor z 240 konji, v kombinaciji s TCT samodejnim menjalnikom, ki je vgrajen v različico Quadrifoglio Verde. Največ zanimanja bo za dizelske motorje, zato so malenkostno prenovili 1,6-litrski JTDm, ki razvija enako moč 77 kilovatov, le da je izpust CO2 nižji, nekaj dodatne moči pa so le namenili dvolitrskemu dizlu JTDm, ki razvija 110 kW (150 KM). V ponudbi še vedno ostajajo 2.0 JTDm s 125 kilovati (TCT menjalnik), 1,4-litrski TB s 77 kW in z 88 kW, ter 1,4-litrski MultiAir s 125 kW, ki je na voljo s TCT menjalnikom.

Nova Giulietta je na voljo s petimi nivoji opreme (Impression, Progression, Distinctive, Exclusive in Quadrifoglio Verde), ki ponujajo bogato serijsko opremo. Različice Progression predstavljajo idealno izbiro za tiste, ki iščejo več udobja v kabini. Največ udobja in tehnologije ponujajo različice Exclusive, vrh ponudbe pa predstavlja Giulietta 1750 TBi 16v Quadrifoglio Verde, ki sodi v sam vrh tega segmenta. Na voljo so tudi številni paketi opreme (Style, Visibility, Comfort, Lusso, Premium, Business, Sport in QV Sportiva), ki so namenjeni dodatni prilagoditvi kupca. Torej, najosnovnejša Giulietta pri nas stane 15.950 €, za dizelsko različico bo potrebno odšteti najmanj 17.350 €, vrh ponudbe z oznako QV pa stane 26.500 €.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija