Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Novi Twingo prinaša boljše čase za Revoz
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
05.02.2014 13:35

Na letni tiskovni konferenci je novi predsednik Revoza, Patrice Haettel, potegnil črto za leto 2013 in z večjim optimizmom gleda v leto, ki je pred nami, saj se jim z novima produktoma obeta precej bolj uspešna prihodnost. Tako letos in v prihodnjih letih.

Artur Švarc

Leto 2013 ni bilo najbolj uspešno, saj so zabeležili eno najslabših let kar se tiče proizvodnje. Glede na precejšen padec trga v segmentu najmanjših vozil, z ukinitvijo proizvodnje Winda in s prehodom z dveh izmen na eno in pol, so ob koncu lanskega leta našteli 93.733 sestavljenih avtomobilov. Po večini so to bili Twingi aktualne generacije, nekaj je bilo Windov in Cliov II. Slednji se večinoma sestavljajo za severno-afriški trg, medtem ko so ostale avtomobile pošiljali v Francijo, Nemčijo, Italijo, Belgijo in seveda Alžirijo. Aktualni Twingo, ne glede na novo generacijo, še naprej ostaja v proizvodnjo, prav tako bodo do nadalnjega sestavljali še Clia II. Novomeška tovarna, ki je ob koncu lanskega leta zaposlovala 2036 delavcev, tako izvozi kar 99,3 odstotka vseh sestavljenih vozil.

Precej bolj optimističen je prvi mož Revoza za letos in prihodnja leta. Zadnji dve leti se intenzivno ukvarjajo s preurejanjem tovarne za proizvodnjo Twinga in štirisedežnega Smarta ForFour, ki se začne v drugi polovici leta. Za nova avtomobila oziroma projekt Edison, kakor interno imenujejo novi Twingo, je bilo v omenjeno tovarno vloženih kar 450 milijonov evrov in v teh dneh so nekaj primerkov obeh poskusno že izdelali, a so za zdaj še skrbno skriti. Twingo bo svoj obraz pokazal marca v Ženevi, medtem ko Smart prvič javno predstavljen šele septembra na salonu v Parizu. Preureditev Revozove tovarne je dobro vplivala tudi novomeško podjetništvo. Na temu projetku že skoraj dve leti dela okrog 70 podjetij, od tega je tudi nekaj slovenskih, kar se pozna tudi pri namestitvah, v gostinstvu, letalskih vozovnicah in pri najemu vozil.

Novemu Revozovemu projektu primerno, z mesecem februarjem že začenjajo z novimi zaposlitvami, saj bodo za ta projekt potrebovali novih 250 delavcev. 70 jih bo zaposlenih za nedoločen čas (51 delavcev kot obveza iz državne finančne inekcije), preostali za določen čas.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija