Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Skrivni test v Jerezu
Premiera Lotusa
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
05.02.2014 11:24

Domnevno naj bi se Lotus odpravljal v Jerez, kjer naj bi njihov novi dirkalnik E22 doživel premiero na stezi. Ta test bi lahko bil zelo pomemben tudi za Renault

Artur Švarc

Lotus je bil edini, ki se ni udeležil uvodnih testiranj letošnje sezone v Jerezu. Dejansko naj bi njihov dirkalnik premiero na stezi doživel na drugem testu v Bahrajnu, toda očitno bo do premiere prišlo nekoliko prej. Kot poročajo nekateri italijanski mediji, je ekipa Lotus tačas na poti do Jereza. Na tej španski stezi naj bi E22 z dvojnim nosom v petek in soboto opravil svoje prve kroge. Ta test, ki ni v načrtu priprav pred sezono, omogoča promocijsko pravilo, ki pravi, da lahko neka ekipa opravi maksimalno 100 kilometrov z aktualnim dirkalnikom – na primer za filmske posnetke.

Kolegi iz Motorsport-Magazin.com so pri Lotusu vprašali, ali to drži. Njihovo zanikanje tega testa zveni nekoliko drugače. "Na žalost aktivnosti promocijskih partnerjev ne moremo komentirati," tako odgovor iz Enstonea. Po pravilih bo moral njihov dirkalnik v Jerezu voziti na demonstracijskih pnevmatikah Pirellija. Če bo ta test zares izveden, bi lahko v francoskem mestu Viry-Chatillon zazveneli alarmni zvonci.  

Razlog: Lotus namreč stavi na pogonsko enoto hiše Renault – agregat, ki je pred kratkim na prvem uradnem testu v Jerezu skrbel za veliko nevšečnosti. Dirkalniki, ki uporabljajo Renaultove pogonske enote, se namreč niso navozili. Inženirji Renaulta tačas pospešeno delajo na tem, da odpravijo težave, tako da bodo lahko njihovi partnerji v Bahrajnu opravili svoje programe. Lotus bi lahko ta konec tedna v Jerezu morda uporabil izboljšano verzijo pogonske enote.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija