Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Raikkonen dobra vest za Ferrari
Fernando Alonso
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
05.02.2014 09:51

Španec ve, kakšen kaliber voznika je dobil za moštvenega kolega, toda Finec je po njegovem mnenju dobra vest za Ferrari.

Artur Švarc

Bil je to najbolj spektakularen prestop za sezono 2014. Povrnitvi v formulo ena pri Lotusu, želi Kimi Raikkonen še enkrat napasti prestol kraljevega razreda motošporta. Letos bo Finec ob Fernandu Alonsu nastopil za Ferrari. Po štirih več ali manj uspešnih letih z določenimi provokativnimi izjavami Španca, so odgovorni v Maranellu prvaku iz leta 2005 in 2006 ob bok postavili Kimija Raikkonena.

Potem ko je Felipe Massa brez ugovarjanja igral vlogo prinašalca vode, se bo moral Alonso sedaj dokazati. Tega se zaveda tudi Španec, ki na prihod Finca v ekipo gleda pozitivno. "To je velika pomoč in dobra motivacija zame osebno in za ekipo. Ekipa ve, da mora izdelati dober dirkalnik, ker bo Kimi pokazal odlične predstave in tudi sam bom moral to storiti, drugače ne bom pred Kimijem."

"In to je dobra vest za Ferrari," se veseli Alonso. Ali je Raikkonen perfekten moštveni kolega, tega Alonso ni mogel ali želel povedati. "Delovna vnema, angažiranje za cilje in inteligenca." Te tri atribute naj bi za Španca imel perfekten moštveni kolega. Na vprašanje, kaj je največja moč Raikkonena, Alonso ni navedel nobenega od teh atributov: "Kimi je zelo talentiran."

Manj pozitivno pa Alonso gleda na optiko svojega novega dirkalnika. "Zelo so grdi," prizna Španec. "Odkriti moramo biti do naših navijačev in do sebe. Ljudje gledajo formulo ena, ker je to kraljevi razred motošporta. Pri aerodinamiki, pri performanci in pri tehnologiji. In prednji deli novih dirkalnikov so daleč od tega, kar sem naštel."

Po zadnjih informacijah pa naj bi FIA že napovedala, da bo nosove dirkalnikov za prihodnjo sezono vzela pod drobnogled. Z aktualno rešitvijo niso ravno zadovoljni, tako glasovi iz krovne organizacije. Alonso verjame v izboljšanje. "Menim, da bomo našli druge rešitve. Inženirji so dovolj pametni in lahko poskrbijo, da je lahko dirkalnik istočasno hiter in lep."

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija